Iată care sunt caracteristicile părinților care au un stil de parenting autoritar adecvat. Uitați-vă la aceste semne că ați putea fi unul dintre ei!

Data publicării:
Iată care sunt caracteristicile părinților care au un stil de parenting autoritar adecvat. Uitați-vă la aceste semne că ați putea fi unul dintre ei! / FOTO: freepik.com @user33154880
Iată care sunt caracteristicile părinților care au un stil de parenting autoritar adecvat. Uitați-vă la aceste semne că ați putea fi unul dintre ei! / FOTO: freepik.com @user33154880

Unele caracteristici comportamentale unesc părinții care manifestă un stil de parenting autoritar.



Christin Perry, autoare de cărți de parenting, explorează aceste semne care arată că puteți fi unul dintre aceștia.

Potrivit ei, „părinții care adoptă o educație autoritară manifestă anumite trăsături distinctive”. Există o diferență importantă între părinții care practică un tip de autoritate care include atât stabilirea unor reguli, cât și încurajarea copiilor să-și asume responsabilități și părinții care se concentrează exclusiv pe reguli stricte, fără a lua în considerare dezvoltarea personală a copiilor lor.

Părinții care manifestă o autoritate adecvată înțeleg importanța stabilirii unui cadru și a regulilor, dar îi încurajează pe copii să-și dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor. Ei sunt recunoscuți de experți ca fiind încurajatori în interacțiunile lor cu copiii și oferă sprijin și sfaturi în timp ce îi lasă să învețe din greșeli. Această deschidere și angajamentul în proiectele copiilor îi fac pe cei mici mai puțin reticenți în a accepta provocări.

În rândul părinților care exercită o autoritate asertivă, regulile din casă sunt adesea subiecte de discuție și negociere. Aceste schimburi nu servesc doar pentru a clarifica regulile, ci și pentru a le adapta la schimbările din cadrul familiei. Acest lucru le oferă copiilor responsabilitate încă de la o vârstă fragedă, în loc să îi intimideze sau să încerce să mențină o relație pur prietenească. Respectul și corectitudinea, atât în cadrul familiei, cât și în societate, sunt valori fundamentale transmise prin educația autoritară, conform autoarei.

Citește și Cum să stabilești o educație receptivă? Psiholog: „Cel mai eficient model parental prin care se poate asigura o dezvoltare socială și emoțională bună pentru copii!”

Interes pentru sentimentele copiilor

Părinții care manifestă o autoritate adecvată sunt interesați de sentimentele copiilor lor și crează o atmosferă deschisă în familie pentru discuții pe această temă.

Această abordare îi ajută să stabilească o comunicare eficientă pe termen lung și să contureze așteptări clare între toți membrii familiei.

Conform psihologului Brenda Arellano, „părinții cu o autoritate adecvată își văd copiii ca fiind persoane întregi și îi tratează cu iubire și compasiune”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel