Iată ce a moștenit copilul tău de la bunică: Teoria lui Jodorowsky

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Pixabay/ Pexels
Fotografie de la Pixabay/ Pexels

Bunicii și bunicile lasă o amprentă în inimile copiilor. Cu toate acestea, potrivit lui Alejandro Jodorowsky, moștenirea genetică a bunicelor este mai mare decât cea a bunicilor.



Bunicii sunt combinația de râs, secrete, mofturi satisfăcute și cele mai frumoase povești și anecdote. 

Totuși, așa cum arată cele mai recente cercetări, aceste ființe afectuoase, speciale și unice, care ne marchează copilăria, ne-ar oferi o moștenire mult mai mare.

Micuții primesc nu numai dragoste inexplicabilă și neprețuită de la bunici și bunice, ci și trăsături fizice și de caracter.

Chiar și gesturile, manierele, gusturile și temperamentul sunt transmise de eroii și eroinele cu părul alb ale copilăriei noastre.

În cazul specific al bunicilor, potrivit eseistului Alejandro Jodorowsky, nu vorbim doar despre o moștenire în sfera sentimentală și experiențială, ci și despre influența lor genetică.

Moștenirea genetică a bunicelor: teoria lui Jodorowsky

Alejandro Jodorowsky este un cunoscut eseist chilian. Explicația lui despre subiect a surprins recent lumea. 

Potrivit lui Jodorowsky, atunci când o femeie rămâne însărcinată, fătul feminin a format deja ovocite. Tocmai din aceste ovocite se vor forma cele două milioane de ouă pe care le va prezenta în timpul vieții.

2. Fotografie... (pexels-andrea-piacquadio-3768146_65467100.jpg)

Foto: Andreea Piacquadilio/ Pexels

După cum vă puteți imagina, unul dintre aceste ouă are întipărit numele bebelușului ei. Așa se face că acest ovul, acum fecundat, conține în consecință toate informațiile de la bunica maternă și o bună parte din cea de la bunica paternă. 

Jodorowsky susține că copiii nu numai că primesc anumite caracteristici fizice din ADN-ul bunicelor, ci pot și moșteni eventuale boli și chiar vicisitudinile lor din timpul sarcinii. Aceasta înseamnă că tot ce a trăit emoțional bunica în timpul sarcinii este transmis nepoatei sale.

Ce moștenesc copiii noștri de la bunicele lor?

Medicul în Biologie Moleculară, Viviana Bernath, explică că este absolut normal ca nepoții să moștenească de la bunice ceea ce mamele lor nu au manifestat. Răspunsul la acest mare mister sau întrebare se găsește în semnele epigenetice ale ADN-ului.

Diabetul, tendința spre obezitate și diverse boli cardiovasculare ar fi un exemplu clar în acest sens.

3. Fotografie... (pexels-cottonbro-studio-5960399_13742900.jpg)

Foto: Cottombro Studio/ Pexels

Dar și aspectele fizice și chiar de personalitate ar fi rezultatul moștenirii genetice a bunicelor. Conform acestei ipoteze, expresiile faciale și gesturile, înălțimea sau pasiunea pentru gătit sau patiserie depind tocmai de ele.

Este posibil să moștenească chiar și alunițele, tonul vocii, ticuri sau ciudățenii ale bunicelor lor. De fapt, este de așteptat ca sarcina nepoatei să fie trăită într-un mod similar cu cea a bunicii.

Aceleași simptome, aceleași pofte. Toate datorită memoriei genetice date de natură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel