Idei de jocuri pentru copii

Data publicării:
Idei de jocuri pentru copii / FOTO: freepik.com
Idei de jocuri pentru copii / FOTO: freepik.com

Jocul este inclus în Convenția Internațională a Drepturilor Copilului și a fost adoptat de Națiunile Unite (ONU) ca drept din 1995. Din acest motiv, printre altele, trebuie să încurajăm timpul pe care copiii îl dedică jocului liber și să ne însoțim copiii, nepoții sau elevii în această activitate foarte importantă.



Jocul este o parte fundamentală a copilăriei și joacă un rol crucial în dezvoltarea fizică, emoțională, socială și cognitivă a copiilor. Există multe jocuri pentru a distra și a-i învăța pe copii, dar printre cele mai pozitive sunt cele care au loc în aer liber. Departe de ecrane și alte dispozitive, bebelușii vor trebui să interacționeze atât cu oamenii din jurul lor, cât și cu mediul.

Iată câteva idei de jocuri

Dodgeball

Cursă cu sacul. Dacă sunteți în căutarea unor activități de divertisment pentru copii , cursele de saci pot fi o soluție bună.

Șotron

Bowling cu numere. Acest joc pentru educația timpurie este un instrument bun pentru a introduce copiii în lumea numerelor. Constă în a face niște skittles (de exemplu, cu niște sticle de plastic) și a pune în fiecare un număr de la 1 la 9 . Odată gata, trebuie să-i doborâți cu o minge și să adăugați numere pentru a vedea cine obține cel mai mare scor.

Ascunzătoare

Frânghia

Pinata cu apă

Telefonul fără fir

Frânghia

Scaune muzicale. Jocul scaunelor muzicale îi ajută pe copii să rezolve, în mod pașnic, o situație problematică care, într-o anumită măsură, este nedreaptă, deși întotdeauna prietenoasă.

Jocul cu scaunele

Citește și „Importanța jocurilor în dezvoltarea copilului”

Ghici ghicitoare. Există nesfârșite ghicitori și ghicitori distractive ideale pentru cei mici cărora le place pur și simplu să le ghicească corect, învățând în timp ce se distrează .

Coarda

Leii adormiți. Jocul cu leii adormiți este ideal pentru a-i învăța pe cei mici să rămână concentrați chiar și atunci când există distrageri .

Escape room

Teatrul de umbre. Decupați siluetele de carton și lipiți-le pe un băț. Scoate lanterna și... lasă magia să se întâmple!

Pictează unghiile. Unghiile de la mâini, de la picioare. Nu trebuie să fie de aceeași culoare sau în mod convențional.

Jocul aduce o multitudine de beneficii pentru copii. Iată câteva beneficii:

Dezvoltarea socială. Jocurile de grup îi învață pe copii să interacționeze cu ceilalți, să lucreze în echipă și să își dezvolte abilitățile de comunicare și cooperare.

Învățarea regulilor și a respectului. Jocurile cu reguli îi învață pe copii să respecte regulile, să înțeleagă conceptul de echitate și să își dezvolte abilitățile de fair-play.

Este de remarcat faptul că jocul este inclus în Convenția Internațională a Drepturilor Copilului și a fost adoptat de Națiunile Unite (ONU) ca drept din 1995. Din acest motiv, printre altele, trebuie să încurajăm timpul pe care copiii îl dedică jocului liber și să ne însoțim copiii, nepoții sau elevii în această activitate foarte importantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel