Îmbăierea bebelușului ascunde multe pericole: cele 4 sfaturi pentru o baie sigură

Data publicării:
Fotografie de la RDNE Stock project/ Pexels
Fotografie de la RDNE Stock project/ Pexels

A face baie bebelușului este o acțiune care necesită o atenție maximă, deoarece ascunde destul de multe pericole. Iată 8 sfaturi pentru a face baie cu adevărat relaxantă și sigură.



Baia bebelușului nostru nu este doar fundamentală pentru igiena lui, este și un moment intim, alcătuit din îmbrățișări, relaxare, ideal pentru stabilirea unei relații apropiate cu micuțul și relaxarea lui înainte de culcare.

În ciuda bulelor, a aburii apei fierbinți și a zâmbetelor mari ale copilului, nu trebuie să uităm că este un moment în care părinții trebuie să acorde maximă atenție pentru a asigura siguranța copilului.

Prevenirea micuțului tău să alunece, să se ardă, să bea apă sau să se înece este esențială, pentru a face acest lucru trebuie doar să urmezi acești  pași.

Alege cada potrivită

Înainte de vârsta de doi ani, cel mai bine este să folosiți căzi speciale pentru scăldat copilului dumneavoastră. Caracteristica principală a căzilor este de a garanta siguranța bebelușului datorită suprafeței antiderapante.

2. -imagine fara descriere- (pexels-rdne-stock-project-6849414_95315800.jpg)

Foto: Rdne Stock Project/ Pexels

Apa să fie la temperatura potrivită

Unul dintre cele mai mari riscuri, mai ales dacă copilul este foarte mic, este acela de a-și arde pielea delicată din cauza temperaturii ridicate a apei. Pediatrii sfătuiesc ca temperatura apei să nu depășească niciodată  37°C.

Dacă nu dispuneți de un termometru cu care să verificați apa, scufundarea cotului în apă este cea mai practică soluție.

Temperatura aerului în camera de îmbăiere și îngrijire trebuie să fie puțin mai ridicată decât în timpul zilei și să fie în jur de 24°C.

Nu lăsa niciodată copilul singur

Scăldatul este un moment delicat, micuțul se poate îneca, aluneca, începe să devină foarte agitat, motiv pentru care este important să nu lăsați niciodată copilul singur în timp ce face baie.

În plus, este foarte important să fii total concentrat asupra micuțului în timpul băii. Telefonul mobil trebuie lăsat în altă cameră, la fel ca toate posibilele distrageri.

3. -imagine fara descriere- (pexels-rdne-stock-project-6849412_21658300.jpg)

Foto: Rdne Stock Project/ Pexels

Țineți ferm copilul 

O prindere fermă este esențială, mai ales dacă ești singur în timp ce speli copilul.Ținerea acestuia în siguranță îl va împiedica pe cel mic să alunece sau să se înece în cadă. Prinderea ideală presupune ca copilul să aibă capul ridicat de la antebrațul părintelui său, rămânând semiculcat.

Mâna părintelui trebuie apoi să fie ferm sub axila copilului. Cu cealaltă mână, totuși, puteți proceda la spălarea corpului copilului.

Înainte ca bebelușul să fie introdus în apa care îi spală tot corpul, este bine să îi cureți părțile intime cu un șervețel umed sau cu dischete cosmetice umezite.

Jocuri de apă

Nu tuturor copiilor le place să facă baie, punând rațe plutitoare sau jucării în apă poate face momentul mai distractiv și îl poate face pe micuț mai liniștit. Cu toate acestea, trebuie să alegem jucării care respectă aceste precauții:

- Sunt potrivite pentru vârsta copilului

- Nu conțin substanțe chimice periculoase

- Nu au găuri: jucăriile drăguțe care scot adesea sunete atunci când sunt apăsate ar părea mai susceptibile la apariția mucegaiului.

- Forma sigură: jucăriile prea mici pot fi înghițite de copil

După baie

După ce am terminat baia, colectăm jucăriile și produsele pentru corp și golim imediat cada. Vom împiedica copilul atras de culorile jocurilor lui preferate să se scufunde independent în cadă, riscând să se înece.

Odată terminată baia, înfășuram imediat copilul într-un halat de baie sau prosop. Se folosește uscătorul de păr dar cu viteză limitată, la distanța potrivită de copil asigurându-ne că temperatura nu este prea mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel