În 2024, voucherele de vacanță sunt de 1.600 de lei pentru profesorii și angajații din Învățământ. Vor fi impozitate

Data publicării:
În 2024, voucherele de vacanță sunt de 1.600 de lei pentru profesorii și angajații din Învățământ. Vor fi impozitate / FOTO: freepik.com
În 2024, voucherele de vacanță sunt de 1.600 de lei pentru profesorii și angajații din Învățământ. Vor fi impozitate / FOTO: freepik.com

Voucherele de 1.600 de lei sunt acordate angajaților cu salarii nete de până la 8.000 de lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora, conform documentului citat anterior.



În 2024, valoarea voucherelor de vacanță este de 1.600 de lei pentru angajații din Învățământ, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Voucherele de vacanță sunt impozitate cu 20%, conform prevederilor legale actuale, după cum a declarat Cornelia Popa Stavri, președintele Sindicatului Independent din Învățământul Preuniversitar Sector 4 (afiliat la FSLI), pentru Edupedu.ro.

Ordinul de ministru nr. 4.440 din 15 mai 2024 modifică anexa la Ordinul ministrului educației nr. 4072/2023, care aprobă Regulamentul de acordare a voucherelor de vacanță pentru unitățile/instituțiile de învățământ de stat, Ministerul Educației și alte instituții publice din subordinea sau coordonarea acestuia, pentru anii 2023 — 2026.

La articolul 3, după alineatul (6) se introduc două noi alineate, alin. (7) și (8), cu următorul cuprins:

„(7) Pentru personalul din sistemul de învățământ se acordă anual vouchere de vacanță în cuantum de 1.600 lei, în perioada 1 ianuarie 2024—31 decembrie 2026, ale căror salarii nete sunt de până la 8.000 lei inclusiv, prin raportare la salariul net cuvenit funcției de bază din luna acordării acestora.

(8) Pentru personalul din sistemul de învățământ în calculul salariului net cuvenit funcției de bază de până la 8.000 lei sunt incluse toate drepturile salariale aferente funcției de bază.”

Sumele reprezentând voucherele de vacanță vor fi impozitate

La articolul 10, alineatul (6) se modifică și va avea următorul cuprins: „(6) Pentru sumele reprezentând vouchere de vacanță se calculează și se rețin contribuții pentru asigurări sociale de sănătate și sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului, potrivit Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel