Incredibilele beneficii ale scrisului de mână: Copiii trebuie să folosească mai mult stiloul și mai puțin tastatura

Data publicării:
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Copiii au nevoie să scrie de mână, deși mulți oameni cred că caligrafia este o practică care va cădea complet în nefolosire, pentru că modurile de a învăța și de a comunica s-au schimbat acum în toată lumea.



Copiii au nevoie să scrie de mână, deși mulți oameni cred că caligrafia este o practică care va cădea complet în nefolosire,  pentru că modurile de a învăța și de a comunica s-au schimbat acum în toată lumea.

Cu toate acestea, trebuie să știți că  scrisul de mână nu este doar o modalitate de a da formă cunoștințelor și informațiilor.  Este de asemenea un instrument care a împins ființele umane spre civilizație însăși.

Realitatea de azi: caligrafie vs. tastatură

Noile tehnologii informatice și de comunicare fac posibilă predarea lecțiilor de învățământ la distanță. În acest fel este posibil să dai și să primești educație indiferent de prezența fizică.

Pe internet găsim bibliografii multimedia actualizate. Nu mai este nevoie să fim în același loc cu profesorul, să învățăm tot ce ne poate învăța. Nici nu mai trebuie să fim prezenți la prelegerile lui în timp real.

Cantitatea de studenți nu este limitată de capacitatea unei săli de clasă, deoarece, într-un curs conectat la internet, de exemplu, oricine este interesat de învățare își găsește întotdeauna un loc disponibil de completat.

Calculatoarele și internetul au revoluționat lumea. Cu toate acestea,  dacă adulții și tinerii de astăzi ar fi lipsiți brusc de noile tehnologii, nu ar rămâne fără instrumente de comunicare.

Ne-am întoarce imediat la folosirea cărții tipărite și, pentru a continua să comunicăm cu colegii noștri, luam creion și hârtie.

Noii veniți, însă, și anume copiii și adolescenții,  sunt din ce în ce mai îndepărtați de metodele tradiționale de scriere  care au însoțit ființele umane de milenii.

Din acest motiv, în acest articol ne-am hotărât să te avertizăm și să te rugăm să-ți înveți copilul avantajele scrisului de mână.

Avantajele scrisului manual

Dezvoltarea psihomotorie a copiilor este legată de limbajul scris. Chiar și faptul că fiul nostru mic ia un creion colorat cu mâinile sale mici și desenează linii mici pe hârtie necesită o dexteritate considerabilă.

Când un școlar începe să-și deseneze primele linii și apucă creionul cu degetul arătător și degetul mare, ca și cum ar fi un clește, el își întărește controlul muscular al mâinilor și dezvoltarea abilităților motorii fine.

Încercarea de a contura linia pe care și-o dorește, depunând tot efortul în această activitate și concentrarea asupra sarcinii au ca efect transformarea creierului său.

Faptul este că prin scriere este stimulată și zona creierului asociată cu lectura. Din acest motiv, unii experți consideră că  scrierea manuală promovează învățarea mai rapidă a citirii și capacitatea de a memora și reține informații.

Scrierea manuală, precum și stăpânirea unui instrument muzical și studiul muzicii, dezvoltă creierul.

2. Fotografie... (pexels-julia-m-cameron-4143801_42032700.jpg)

Foto: Julia M. Cameron/ Pexel

Copiii trebuie să scrie mai mult de mână și să folosească mai puțin tastaturile

Mulți oameni cred că, foarte curând, utilizarea caligrafiei va fi complet abandonată. Noi, totuși, vă încurajăm să nu vă privați copilul de această învățătură, care reprezintă:

- una dintre minunile pe care oamenii antici erau capabili să le inventeze.

- fenomenul lingvistic care ne-a transmis cunoștințe din generație în generație și care a reprezentat mijlocul care ne-a permis să aflăm despre viața strămoșilor noștri.

Introduceți-vă copilul în minunata lume a caligrafiei. Învață-l să modeleze litere, să potrivească cuvintele și discursurile folosind mișcările mâinii și ale mâinii. De asemenea, spune-i că a ști să scrii litere lizibile și grațioase este o artă.

Aveți grijă să vă asigurați că scrisul de mână al copiilor nu este un subiect interzis. Cel puțin, nu pentru copilul tău.

Desigur, nu vă cerem să respingeți evoluția ființei umane și nici nu intenționăm să facem acest lucru. Totuși,  este evoluția să îi priveze pe noi oameni de o abilitate pe care o avem noi, părinții lor?

Un lucru nu trebuie neapărat să-l excludă pe celălalt. Nu este nimic în neregulă cu faptul că nativii digitali ai acestei epoci (copiii) folosesc tastatura pentru a comunica și a da substanță ideilor lor, dar nu le înlătura o abilitate de la de care vor beneficia foarte mult.

Nu participați la dispariția unei tradiții culturale care a îmbrățișat întreaga lume de la începutul civilizației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Dezvoltare intelectuala





pixel