Îngrijorător! Suntem țara cu cea mai tânără bunică: „Este cutremurător”

Data publicării:
Îngrijorător! Suntem țara cu cea mai tânără bunică „Este cutremurător” /FOTO: freepik.com@spukkato
Îngrijorător! Suntem țara cu cea mai tânără bunică „Este cutremurător” /FOTO: freepik.com@spukkato

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că România este ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani.Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Valeria Herdea, a tras un semnal de alarmă privind vârsta scăzută a mamelor în România, menționând cazuri precum cel al unei bunici de 23 de ani și fete însărcinate de 12 ani.

În noul contract-cadru, valabil de la 1 iulie, sunt incluse și prevederi legate de adolescenți, transmite Agerpres. Herdea subliniază importanța educației medicale în școli. În august 2023, ministrul Rafila a discutat cu Ligia Deca despre introducerea materiei “Educație pentru sănătate” în școli și a semnat un protocol cu Biserica Ortodoxă, vizând implementarea în 2024.

Valeria Herdea a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe de presă la Târgu Mureș, referindu-se la aspectele noului contract-cadru destinate adolescenților.

„Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video (…).

Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani.

Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri! Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale”, este declarația făcută de preşedinta CNAS, potrivit Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel