Instructorul de înot lansează un avertisment: Acest tip de costum poate fi extrem de periculos pentru copii

Data publicării:
Fotografie de la Bulat Khamitov/ Pexels
Fotografie de la Bulat Khamitov/ Pexels

Un instructor de înot a devenit viral pe rețelele de socializare cu un sfat foarte interesant pentru a ajuta copiii să învețe să înoate în siguranță. Culoarea bonetelor și costumelor de baie, de fapt, poate fi decisivă în caz de pericol... 



A-i învăța pe copii să înoate de mici este cea mai buna alegere pentru a-i obișnui pe aceștia să nu se teamă de apă și să deprindă tainele înotului de la vârste fragede.

Acest lucru este confirmat si de instructorul de înot, Nikki Scarnati, o mamă americană și profesoară de înot care în ultimele zile a devenit virală printre tendințele Instagram și Tik Tok pentru sfaturi neașteptate, dar deosebit de incisive în ceea ce privește siguranța copiilor.

Instructorul - care în urmă cu câteva luni a decis să răspândească noutăți despre înot prin canalele ei de socializare - s-a pronunțat, de fapt, împotriva achiziționării de costume de baie de culoare albastră pentru copiii care merg la piscină.

Motivul? Culoarea atât de asemănătoare cu cea a apei i-ar face pe cei mici să fie greu de identificat în caz de pericol.

De ce costumele albastre pot fi un pericol?

Să încercăm să ne imaginăm o piscină în care înoată niște copii. Mișcarea micilor înotători provoacă numeroase ondulații în apă care generează, la rândul lor, reflexii de lumină și jocuri de culoare care pot deruta ochiul adultului care supraveghează piscina.

Dacă în această situație un copil se găsește în dificultate, culoarea strălucitoare a costumului de baie este foarte utilă pentru identificarea imediata a copilului și intervenția promptă.

Cu toate acestea, dacă copilul poartă un costum de baie a cărui culoare este periculos de asemănătoare cu nuanțele apei, devine mai dificil pentru un părinte sau salvamar să observe pericolul și ajutorul poate să nu fie la fel de oportun.

„Mi-am pus fetița să poarte acest costum albastru deschis și nu-i văd decât capul. Acest lucru este foarte periculos pentru că dacă copilul ar avea dificultăți, nu aș observa asta – explică Nikki în videoclipul ei, arătându-se cu fiica ei în piscină acasă –  Rețineți că nu o văd bine pe fiica mea care este în piscina singură: închipuiți-vă dacă ar fi în mijlocul unei mulțimi agitate de copii? Vă rugăm să cumpărați numai costume de baie foarte colorate sau viu colorate și copiii voștri vor fi întotdeauna în siguranță”.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Nikki Scarnati (@scarnati.swim)

Sfaturi generale de siguranță la piscină

- Când se află în apă, copiii trebuie mereu supravegheați de un adult. Acest lucru trebuie făcut cu maxim de atenție și responsabilitate, fără ca acesta să fie distras de cititul unei cărți sau de folosirea telefonului mobil sau a tabletei sau orice altceva care ar putea să-i distragă atenția.

 - Înscrieți copiii la cursuri de înot când sunt mici. Riscul de înec poate fi scăzut cu până la 88% la copiii între 1 și 4 ani, dacă în prealabil aceștia au luat lecții de înot.

- Asigurați-vă că atât copiii, cât și persoanele care nu știu să înoate poartă vestă de salvare. Nu vă bazați pe colac sau jucării umplute cu aer, care nu sunt concepute pentru menținerea în condiții de siguranță a înotătorilor.

- Învățați manevrele de prim ajutor, acest lucru poate salva viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel