Învață-ți copilul să meargă la toaletă în doar 3 zile

Data publicării:
Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels
Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels

Învață-ți copilul să meargă la toaletă în doar 3 zile: chiar dacă pare imposibil, nu este. Momentul mult așteptat de a uita de scutece a sosit. Acest proces nu trebuie să devină o luptă dificilă și nesfârșită.



Scoaterea rapidă a scutecelor pentru a-i învăța pe copiii noștri să meargă la baie nu este o sarcină imposibilă, ci o realitate care necesită o tehnică bună și eficientă. Desigur, pe această cale scurtă, rapidă și eficientă, putem percepe niște „rezistențe” logice.

Atenție: dacă copilul face pipi pe el din când în când, nu este nimic ciudat. Mai mult, micuțul va avea nevoie de sprijinul tău constant pentru a depăși această fază care nu îi este ușoară. Și va fi nevoie de o serie de „abilități” complementare pentru a putea lua rămas bun de la scutece.

Aruncarea scutecului și mersul la toaletă: învață-l pas cu pas

Simți că copilul tău este pregătit fizic și psihic să facă față acestui moment? Cum să-l însoțești să atingă obiectivul fără a eșua? Fiți atenți la semnele despre care suntem pe cale să vă spunem.

Învățați-vă copilul să meargă la toaletă: prima zi

De îndată ce copilul tău se trezește, explică-i că o nouă fază este pe cale să înceapă și ce presupune aceasta. Spune-i că nu va mai purta scutec și că de aceea pentru a se elibera fără a face mizerie va trebui să folosească olița.

Fii atent la ceea ce face toată ziua și roagă-l să te anunțe de fiecare dată când are nevoie de oliță. De asemenea, arată-i cum membrii familiei își satisfac nevoile fiziologice în baie. Esențial este ca cel mic să vadă că mergi și tu la baie, așa se va familiariza cu tot „ritualul” care presupune abandonarea scutecului.

Evitați să manifestați exasperarea dacă planul eșuează și sărbătoriți fiecare mic progres pe care îl face copilul. 

2. Fotografie... (pexels-yan-krukau-5215512_31978800.jpg)

Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels

Când reușește să scape măcar câteva picături de pipi în oliță, felicită-l și recurgeți la „dansul la olița”, un scurt dans distractiv inventat pe moment.

Înainte de a merge la somn, spune-i copilului tău că este timpul să meargă la baie. 

Învață-ți copilul să meargă la toaletă: ziua a doua

În acest caz, planul de acțiune va fi același cu cel derulat în ziua precedentă. Acum, puteți ieși și la o plimbare, bineînțeles după ce copilul a mers la oliță. Plimbarea ar trebui să fie de preferință după-amiaza și se recomandă să nu dureze mai mult de o oră.

Specialiștii recomandă să nu mergeți departe de casă sau să folosiți mașina. În plus, este esențial să fii precaut în această misiune. Este la îndemână să ai un schimb de haine în cazul în care nu ai noroc prima dată.

A treia și ultima zi: învață-ți copilul să meargă la toaletă

Continuați doar programul din a doua zi. În această ultimă zi a provocării, puteți face o plimbare de o oră dimineața și alta după-amiaza. Amintește-i să meargă la baie înainte de a ieși și să-l îmbraci în pantaloni largi, fără nimic dedesubt. De asemenea, nu uitați să aduceți provizii esențiale de urgență.

3. Fotografie... (pexels-yan-krukau-5215525_32484400.jpg)

Fotografie de la Yan Krukau/ Pexels

Amintiți-vă în orice moment că răbdarea și respectul sunt cheia succesului în atingerea obiectivului dvs. Abia atunci vei obține rezultate fără să rănești, să-l jenezi, să îl frustrezi sau să-l epuizezi pe copil.

Evident, după aceste prime trei zile fără scutec, micuțul va avea nevoie de timp pentru a se adapta și a stăpâni această nouă situație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi





DC Media Group Audience
pixel