La un pas de tragedie: Un copil și-a riscat viața din cauza unui obiect pe care îl avem cu toții în baie

Data publicării:
Fotografie de la Kristina Paukshtite/ Pexels
Fotografie de la Kristina Paukshtite/ Pexels

Copiii sunt o binecuvântare, sunt unul dintre cele mai frumoase lucruri care se pot întâmpla în viață și ne oferă cele mai mari satisfacții, dar știm că a avea grijă de ei și a-i face să crească cât mai bine nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Uneori nu e nevoie decât de o fracțiune de secundă de neatenție pentru a se întâmpla o tragedie. 



Se cere multă atenție în fiecare zi și uneori poate fi obositor să urmărești totul perfect. În unele cazuri, cea mai mică distragere a atenției este suficientă pentru a pune în pericol viața copiilor noștri sau cel mai nesemnificativ obiect pe care poate îl avem cu toții acasă. 

Relatarea de mai jos este cât se poate de reală și s-a întâmplat unei mame care s-a hotărât să-și spună povestea pentru a-i avertiza pe toți părinții despre un obiect care se află în fiecare casă, dar despre care nu ne-am gândit niciodată că poate fi atât de periculos.

În grupul @tinyheartseducation creat special pentru a face schimb de sfaturi cu privire la sănătatea și bunăstarea copiilor lor, o mamă și-a publicat experiența personală și tristă.

„Era 4 dimineața când fiul meu de 4 ani a venit în fugă în camera mea, spunându-mi că fratele lui de 2 ani este în pericol. Am fugit în baie și l-am găsit pe cel mic blocat în cada de baie”, povestește mama.

Se pare că copilul se trezise și, furișându-se prin casă, a ajuns la baie, a mutat un scaun, pe care s-a urcat apoi, a blocat cada și a dat drumul la apă. O situație foarte periculoasă pe care niciunul dintre ei nu și-ar fi putut imagina vreodată. 

Lucrul la care mama nu s-a gândit niciodată a fost că micuțul ar putea bloca scurgerea căzii cu dopul. Dopul acela negru de plastic pe care mulți dintre noi îl au în casă.  

„Archie încercase să iasă din cadă de mai multe ori, dar apoi depășit de oboseală renunțase și era cât pe ce să adoarmă, riscând să se înece în cada plină cu apă. Dacă fiul nostru mai mare nu ne-ar fi trezit, s-ar fi întâmplat o tragedie”, relatează mama.

Intervenția fratelui mai mare, de fapt, a fost aproape miraculoasă, ținând cont că părinții băiețelului dormeau exact în partea de opusă a casei unde era baia. O coincidență fortuită datorită căreia ceea ce era mai rău fusese evitat.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Tiny Hearts (@tinyheartseducation)

Din acel moment însă, ușile dormitorului au rămas mereu închise, dopurile de cadă bine ascunse dulapuri încuiate și tot ce era potențial periculos a fost scos din uz.

A fi părinte înseamnă să ai grijă chiar și de cel mai mic fleac, pentru a preveni să nu se întâmple ce e mai rău copiilor tăi, dar ceva poate scăpa din vedere și s-ar putea să nu fim atenți la acel obiect nesemnificativ, dar atât de dăunător.

De aceea este important să împărtășiți experiențele voastre, în speranța că și alți oameni pot deveni mai conștienți, protejându-și copiii cât mai bine posibil.

Niciodată nu e prea multă atenție cu cei mici și trebuie să sperăm mereu că norocul este mereu alături de noi pentru a ne ajuta și că mici minuni zilnice se întâmplă ca în acest caz.

Ți-ai dat seama vreodată în ultimul moment de pericolul unui obiect în casa ta pe care nu l-ai considerat atât de nociv? Lasă-ne răspunsul tău în comentarii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: apa cada copil tragedie





DC Media Group Audience
pixel