Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor

Data publicării:
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor / FOTO: freepik.comjcstudio
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor / FOTO: freepik.comjcstudio

 

În România, aproape jumătate dintre copii au probleme cu greutatea. Fără pizza, merdenele, prăjituri şi sucuri la şcoală. Ministerul Sănatăţii interzice vânzarea alimentelor periculoase pentru copii pe o rază de 500 de metri în jurul unităşilor de învăţământ. Imposibil, după părerea comercianţilor, care spun că în Bucureşti, de exemplu, ar urma să dispară toate patiseriile şi cafenelele din centru. Elevii recunosc că astfel de produse se vând chiar pe holul şcolii la automatele cu mâncare. Legea există demult, dar degeaba, aşa că inspectorii anunţă acum şi amenzi. 

Aşa arată gustarea din pauză de masă pentru câţiva elevi de la un colegiu din Capitală. La doi paşi şcoală, la patiserie sunt mereu cozi mari. Sandvişurile sunt şi ele la mare căutare. 

În unele şcoli, magazinele sau automatele sunt instalate chiar pe holul şcolii. Ministerul Sănătăţii interzice din nou, printr-un ordin de ministru, pe o rază de 500 de metri comercializarea produselor considerate nesănătoase alimente bogate în zahăr, sare, grăsimi şi băuturi răcoritoare. Legea există, de altfel, din anul 2008, dar nu a fost respectată niciodată. 

Ultimul control făcut de DSP a fost anul trecut, când agenţii economici au primit amenzi în valoare de 14 mii de lei, au fost oprite de la comercializare 2 kilograme de produse, dar şi 7 litri de băuturi răcoritoare. Cea mai sănătoasă soluţie rămâne pacheţelul de acasă, spun medicii, potrivit Observatornews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel