Lucruri pe care bărbații trebuie să le facă dacă vor să aibă un copil

Data publicării:
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels

Nu doar femeile, ci și bărbații trebuie să iasă din zona de confort și să renunțe la anumite mici plăceri dacă vor să aibă un copil. 



Când un cuplu începe să se gândească la un copil, femeile sunt cele care fac schimbările majore. Sunt primele care încearcă să crească fertilitatea și șansele de concepție. Dar să nu uităm că jumătate din muncă revine bărbaților atunci când vine vorba de a avea un copil.

Există mulți factori care afectează fertilitatea unei femei, iar bărbații trebuie, de asemenea, să se pregătească dacă vor să aibă un copil și să întemeieze o familie.

Lucruri pe care bărbații trebuie să le facă dacă vor să aibă un copil

Primul lucru pe care trebuie să-l facă bărbații pentru a avea un copil este să renunțe la fumat. Țigările sunt pline de toxine nocive, în special pentru celulele și organele de reproducere în continuă dezvoltare, responsabile de generarea vieții.

Este periculos pentru o femeie să fumeze în timpul sarcinii, dar fumatul unui bărbat poate dăuna celulelor sale reproductive, ceea ce nu trebuie subestimat atunci când încearcă să conceapă.

Nu consumați prea multă cofeină

Unele studii efectuate pe bărbați au arătat că, dacă aceștia consumă mai mult de 265 de miligrame de cofeină pe zi, fertilitatea lor este semnificativ redusă.

De exemplu, un espresso are aproximativ 100 de miligrame de cofeină. Asta înseamnă că este mai bine să limitezi consumul de cafea dacă vrei să fii tată, și să optezi pentru alte băuturi care nu dăunează fertilității.

Luați vitamine

Femeile adaugă acid folic în dieta lor (uneori sub formă de suplimente) pentru a păstra sănătatea embrionului în caz de sarcină. Dar lipsa vitaminelor poate dăuna formării embrionului chiar și atunci când este vorba despre bărbați.

Prin urmare, este, de asemenea, necesar ca bărbații să-și suplimenteze dieta cu vitamine și alimente bogate în acid folic, pentru a avea mai multe șanse de a avea un copil sănătos.

Dormi bine și fă sport

Stresul dăunează atât bărbaților, cât și femeilor în diferite aspecte ale vieții lor. Chiar și atunci când vrei să întemeiezi o familie poți simți acest stres.

Exercițiile fizice și modelele bune de somn vor ajuta bărbații să aibă șanse mai mari ca spermatozoizii să fie activi și gata să fertilizeze ovulul.

Atenție la stres

După cum am spus în paragraful anterior, stresul afectează atât bărbații, cât și femeile, deși în moduri diferite. Cu toate acestea, pentru bărbați, stresul poate fi un factor negativ pe măsură ce încearcă să conceapă.

Este posibil ca stresul să facă ravagii în relațiile sexuale, făcându-vă mai dificil să concepeți un copil. Căutarea metodelor de relaxare fizică și mentală este vitală pentru calmarea minții stresate. Relaxarea te va ajuta să te simți mai bine.

Atenție la ovulație

Femeia va verifica când este perioada ei fertilă pentru a încerca să rămână însărcinată în acele zile, dar și bărbatul va trebui să participe și să fie informat despre zilele fertile feminine.

Astfel femeia se va simți susținută și înțeleasă în orice moment, iar bărbatul se va simți implicat în ceva la fel de special precum cunoașterea zilelor fertile, pentru a concepe împreună un copil prețios și mult dorit.

Lasă alcoolul deoparte

Cel mai bine este să evitați cu totul alcoolul, dar puteți fi flexibil. Atât bărbații, cât și femeile pot bea un pahar de vin sau de bere, chiar dacă vor să-și întemeieze o familie. Ceea ce nu este recomandat este să bei alcool în mod regulat.

A nu bea alcool pentru o perioadă poate părea dificil, dar este cel mai bun lucru și pentru femei și bărbați, atunci când încearcă să conceapă un copil.

Mergeți regulat la medic

Controalele medicale nu pot lipsi pentru a afla cum este starea ta de sănătate. Adesea bărbații cred că doar femeile ar trebui să meargă la medic atunci când vine vorba de concepere. Acest lucru este incorect, și ei trebuie să se asigure că sunt sănătoși pentru a avea capacitatea de a concepe. Medicul dumneavoastră vă poate oferi sfaturi despre cum să creșteți fertilitatea masculină.

Când un bărbat și o femeie vor să aibă copii, amândoi vor trebui să meargă la medic. Planificarea familială nu este ceva care interesează doar pe unul, ci pe ambii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: barbati copil feritilitate





DC Media Group Audience
pixel