Lucrurile importante pe care micuții și-ar dori să le cunoască părinții lor, potrivit unui expert în creierul copiilor: „Le simt, dar nu reușesc să ni le comunice”

Data publicării:
Lucrurile importante pe care micuții și-ar dori să le cunoască părinții lor, potrivit unui expert în creierul copiilor: „Le simt, dar nu reușesc să ni le comunice” / FOTO: freepik.com @EyeEm
Lucrurile importante pe care micuții și-ar dori să le cunoască părinții lor, potrivit unui expert în creierul copiilor: „Le simt, dar nu reușesc să ni le comunice” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Uneori, este benefic să ascultăm o perspectivă externă și obiectivă pentru a ne conecta din nou cu rolul de părinți, un loc în care este important să reținem anumite aspecte pentru copiii noștri. Aceste aspecte esențiale nu sunt materiale sau spectaculoase. 



Într-una dintre cele mai recente postări, neuropsihologul Álvaro Bilbao subliniază patru lucruri pe care toți adulții cu copii ar trebui să le aibă în vedere.

Acestea sunt lucruri pe care cei mici le simt, dar nu întotdeauna reușesc să ni le comunice. Neuropsihologul se pune în pielea și în mintea copiilor pentru a vorbi în numele lor, aducându-și experiența și cunoștințele ca expert în dezvoltarea creierului lor.

El ne reamintește, ca adulți, părinți, ce sunt cele mai importante aspecte pe care copiii noștri ar dori să ni le comunice, dar care uneori le scapă.

Citește și Formele de „agresiune invizibilă” asupra copiilor pe care mulți părinți le normalizează, potrivit unui neuropsiholog: „Nu sunt fizice, dar au efecte terifiante”

Cele patru lucruri pe care copiii vor să le cunoască părinții lor

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Álvaro Bilbao afirmă că există patru aspecte esențiale pe care copiii și le doresc de la părinții lor, chiar dacă uneori comportamentul lor pare să indice contrariul în momente de furie sau tensiune.

În primul rând, este vorba de un lucru fundamental, chiar dacă unii adulți ar putea să-l pună sub semnul întrebării: dragostea necondiționată. „Ei te iubesc enorm, fără limite. Este o iubire imensă, cum nu ai putea să-ți închipui”, explică Bilbao. Chiar dacă uneori ne întrebăm dacă micuții ne iubesc cu adevărat, răspunsul este clar: „Ei te iubesc mult, mult mai mult decât îți poți închipui”, subliniază specialistul.

În al doilea rând, este important pentru copii să simtă că părinții lor se înțeleg bine între ei. „Ei au nevoie să vadă că vă înțelegeți, indiferent dacă sunteți împreună sau separați. Este important să se simtă într-un mediu în care adulții se respectă și se tratează cu respect reciproc”, argumentează Bilbao. De asemenea, copiii au nevoie să știe că părinții fac tot posibilul pentru ca disputelor lor să nu afecteze liniștea lor emoțională.

În al treilea rând, Bilbao subliniază importanța sentimentului de a le fi copiilor alături. „Copiii contează pe tine. Contează pe faptul că ești acolo pentru ei, că îi asculți, îi înțelegi, îi ajuți să-și rezolve problemele și că nu îi faci să se simtă vinovați când greșesc”, explică el. Acest lucru este esențial pentru a le oferi copiilor un sentiment de siguranță și pentru a-i face să se simtă valoroși pentru cine sunt.

În sfârșit, Bilbao aduce în atenția părinților dorința copiilor de a ști că aceștia îi aleg pe ei înaintea oricui altcineva. „Dintre toți părinții din lume, ei te-ar alege întotdeauna pe tine”, subliniază specialistul. Este important de reținut că pentru copii nu contează lucrurile materiale sau experiențele exotice, ci mai degrabă prezența și afecțiunea părinților lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel