Caz unicat în ultimul deceniu în Botoșani! Mămică la 50 de ani: „Un eveniment rar și remarcabil în lumea medicală!” Tatăl are aproape 60 de ani

Data actualizării: | Data publicării:
Mămică la 50 de ani. Tatăl are aproape 60 de ani / FOTO: PărințișiPitici
EXCLUSIV
Mămică la 50 de ani. Tatăl are aproape 60 de ani / FOTO: PărințișiPitici

O femeie a devenit mamă la vârsta de 50 de ani, iar tatăl are 59 de ani. Femeia a dat naștere unei fetițe de 2790 grame.O femeie a născut în Maternitatea Botoșani la câteva săptămâni după ce și-a aniversat jumătate de secol de viață. Nașterea, unicat în ultimul deceniu în zona respectivă, a fost asistată de medicii Dorin Șcladan și Camelia Todică.

„Această realizare extraordinară subliniază eforturile impresionante ale echipei medicale, care au monitorizat atent sarcina şi au efectuat cu succes operaţia de cezariană. Un eveniment rar şi remarcabil în lumea medicalã!”, au postat medicii la scurt timp după operaţia din Maternitatea Botoșani.

Femeia, originară din Republica Moldova, este stabilită într-o comună din apropierea municipiului Botoșani, iar tatăl are 59 de ani. Copilul este al treilea al femeii, fiind adus pe lume printr-o operație cezariană la 36 de săptămâni. Este vorba despre o fetiţă cu greutatea la naştere de 2790 grame.

Având în vedere vârsta înaintată a mamei, bebelușa a fost internată la Terapie Intensivă Neonatală. Din cauza unor complicații ale prematurității și legate de sarcină medicii vor să supravegheze copilul îndeaproape.

În ciuda riscurilor medicale asociate sarcinilor ulterioare, inclusiv a complicațiilor precum hipertensiunea arterială, diabetul și preeclampsia, specialiştii subliniază importanța luării în considerare a acestor riscuri alături de provocările din lumea reală cu care se confruntă persoanele la întemeierea unei familii. Factori precum găsirea partenerului potrivit, asigurarea unui loc de muncă stabil și economisirea pentru concediul de maternitate sunt considerații esențiale în procesul de luare a deciziilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel