Meditații și consultații online gratuite pentru Bacalaureat pentru limba română și engleză, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Când au loc

Data publicării:
Meditații și consultații online gratuite pentru Bacalaureat pentru limba română și engleză, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Când au loc / FOTO: freepik.com
Meditații și consultații online gratuite pentru Bacalaureat pentru limba română și engleză, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Când au loc / FOTO: freepik.com

Coordonarea ședințelor este asigurată de conf. univ. dr. Emanuela Ilie pentru limba română și lect. univ. dr. Oana-Maria Franțescu pentru limba engleză, conform comunicatului de presă al UAIC.



Între 8 și 20 iunie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează cursuri online gratuite pentru elevii care se pregătesc pentru Bacalaureat. Aceste ședințe de pregătire la limba română și limba engleză sunt susținute de șase studente de la Facultatea de Litere cu rezultate remarcabile, sub îndrumarea a două cadre didactice universitare cu experiență în pedagogia celor două discipline.

Proiectul, parte din inițiativa FDI „Acces spre succes în educația universitară – AccED”, oferă consultații online. La limba română, sesiunile sunt susținute de Elena-Luiza Negură (doctorat), Alexia-Maria Comorașu (masterat) și Maria-Corina Dimitriu (an III, licență). La limba engleză, cursurile sunt ținute de Laura-Ingrid Such (masterat), Alexia Carson (an III, licență) și Beatrice-Gabriela Zancu (an II, licență).

„Ne-am dorit ca aceste ședințe să fie oferite de studenți merituoși, mai apropiați ca vârstă și experiență de elevii care se pregătesc în această perioadă pentru Bacalaureat. Cele șase studente care vor ține orele online au fost alese în urma unui proces de selecție, reprezintă toate cele trei niveluri de studii universitare –  licență, masterat și doctorat, și pot fi, fără îndoială, modele de succes pentru elevi, atât în ce privește promovarea Bacalaureatului, cât și continuarea studiilor la universitate și primii pași în viitoarea carieră”, a declarat lect. univ. dr. Sorina Ciobanu, directorul proiectului FDI AccED, potrivit Edupedu.ro.

Probe limba română

8 iunie, ora 11:00 – Bilete (proba orală) + Subiectul 1 (proba scrisă) 15 iunie, ora 9:00 – Subiectul 2 + Textul dramatic (proba scrisă)

22 iunie, ora 9:00 – Mari clasici + Poezia interbelică (proba scrisă)

29 iunie, ora 11:00 – Romanul interbelic și romanul postbelic (proba scrisă)

Probe limba engleză

11 iunie, ora 18:00 – Pregătire Speaking 

17 iunie, ora 18:00 – Pregătire Listening 

19 iunie, ora 18:00 – Pregătire Reading

 20 iunie, ora 18:00 – Pregătire Writing

Pentru a se înscrie în program, elevii interesați sunt rugați să completeze formularul disponibil la această adresă: https://forms.gle/HZdE34rR6DFVBwTy6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel