Mii de elevi nu au primit tichete educaționale pentru rechizite. Școala se termină vineri

Data publicării:
Începe vacanța mare! Mâine copiii termină școala / FOTO: freepik.com@ EyeEm
Începe vacanța mare! Mâine copiii termină școala / FOTO: freepik.com@ EyeEm

Mii de elevi nu au primit încă tichetele pentru rechizite, asta în contextul în care școala se termină vineri.Aproximativ 5 mii de tichete educaționale în valoare de 500 de lei, nu au ajuns încă la elevii la care trebuia să ajungă, deși cursurile se încheie în câteva zile. Tichetele se folosesc pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală în anul școlar. Datele primite de Edupedu.ro de la Ministerul Fondurilor Europene arată că până în data de 14 iunie au fost în emise peste 527.000 de carduri, cu peste 100.000 mai multe decât numărul estimat de Guvern atunci când a dat Ordonanța de urgență nr 83/2023. 

“Până la 14 iunie 2024 au fost încărcate 522.078 carduri educaționale în valoare de 500 de lei. Au fost emise 527.108 de carduri din care sunt 4.989 nedistribuite. Săptămâna următoare vor fi încărcate cu bani și cele 41 de carduri distribuite (n. red diferența dintre cardurile emise și cele încărcate)”, transmite Ministerul Fondurilor Europene, la solicitarea Edupedu.ro.

“Cardurile nedistribuite sunt cele pentru care beneficiarii nu au fost anunțați sau nu au ajuns să le ridice”, mai scriu reprezentanții MIPE în răspuns.

“Până în data de 15 martie au fost emise 521.529 carduri pentru plata sprijinului educațional în valoare de 500 lei/ an școlar”. 

Cine beneficiază de tichetele educaționale

Din acest an, beneficiarii vor primi carduri noi, indiferent dacă au mai avut în trecut tichete educaționale, și vor fi valabile pentru următorii 5 ani. Cei 500 de lei vor fi livrați într-o singură tranșă.

Conform prevederilor Ordonanței de urgență, în anul școlar 2023-2024, pentru tichetele sociale pe suport electronic sunt eligibili:

a) preșcolarii înscriși în învățământul de stat, care îndeplinesc cumulativ, următoarele criterii:

au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent (copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani).au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent;venitul lunar pe membru de familie este maximum 633 lei;

b) elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 1.500 lei.

Lista destinatarilor finali se actualizează, în cursul anului școlar în care se acordă sprijinul, ori de câte ori situația o impune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel