Ministrul Educației, mesaj pentru absolvenții de liceu: ”Nu vă lăsați influențați de ceea ce vedeți pe internet când vine vorba despre subiecte posibile”

Data publicării:
Numărul posturilor titularizabile scoase la concurs a crescut cu 45% față de anul trecut Sursa: Agerpres
Numărul posturilor titularizabile scoase la concurs a crescut cu 45% față de anul trecut Sursa: Agerpres

Ministrul Educației, Ligia Deca le-a transmis candidaților că are încredere în faptul că efortul lor se va vedea în rezultate și le-a atras totodată atenția să nu se lase influențați de ce văd pe internet „când vine vorba despre subiecte posibile”.„Am încredere că veți reuși să valorificați tot ceea ce știți și sunt convinsă că tot efortul vostru se va vedea în rezultate. Vă îndemn să petreceți această zi făcând ceea ce vă relaxează și odihnindu-vă”, scrie Ligia Deca în postarea de duminică de la prânz, de pe Facebook, potrivit EduPedu.

”Nu vă lăsați influențați de ceea ce vedeți pe internet când vine vorba despre subiecte posibile. Și nu uitați că aceasta este doar o etapă. Cred în potențialul vostru și sunt convinsă că veți fi iubiți și sprijiniți de cei dragi, indiferent de rezultat”, a continuat ministra. 

Deca a alocat în mesajul dinaintea probei scrise la Limba română și câteva cuvinte pentru părinți și profesori:

„Dragi părinți, vă înțeleg emoțiile și vă sunt alături, așa cum dumneavoastră sunteți alături de propriii copii! Mulțumesc tuturor cadrelor didactice care fac ca acest examen să se desfășoare în bune condiții! Mult succes tuturor!”.

Mesajul dinainte de Bacalaureat vine la câteva zile după mesajul scurt, copiat de anul trecut, transmis de Ligia Deca elevilor de clasa a VIII-a care au susținut săptămâna aceasta Evaluarea Națională 2024. Două fraze, atât a scris ministra înainte de EN VIII de marți.

Probele scrise de Bacalaureat 2024 încep luni, 1 iulie, pentru peste 134.000 de absolvenți de liceu. Intrarea în sălile supravegheate video, până la ora 8:30 cel târziu – GHID de la Ministerul Educației.

Fiecare probă începe la ora 9, după ce se încheie distribuirea subiectelor din plicurile sigilate către fiecare absolvent de liceu. Candidații susțin marți, 2 iulie, proba la Matematică sau Istorie, iar joi, după o zi liberă, pe cea la alegere în funcție de profil.

Candidații trebuie să aibă la ei actul de identitate pentru a putea fi legitimați începând cu ora 8:30, când ușile sălilor de examen se închid și rămân cu profesorii asistenți pentru instructajul referitor la desfășurarea probei.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă este de 180 de minute și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel