Miracol pentru un copil după un accident la scăldat

Data publicării:
Miracol pentru un copil după un accident la scăldat / FOTO: PărințișiPitici
EXCLUSIV
Miracol pentru un copil după un accident la scăldat / FOTO: PărințișiPitici

Medicii de la Iași vin cu vești bune despre un copil care s-a înecat în apele unui iaz.



Un copil de 15 ani a fost, duminică, la un pas de un sfârşit cumplit după ce s-a înecat în apele unui iaz. Incidentul a avut loc în localitatea Corlăteni. Bucuros pentru temperaturile ridicate, băiatul a vrut să facă o baie într-un iaz din sat aşa că a intrat în apă. La scurt timp, însă, acesta a dispărut. Martorii au sunat imediat la 112, iar la faţa locului au plecat echipaje de pompieri şi ambulanţă, dar şi membrii Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din zonă.

Câţiva dintre cei care au asistat la întâmplare au sărit în apă după copil şi, din fericire, au reuşit să îl scoată pe acesta la mal.

Acum, medicii de la Iași vin cu vești bune. Trimis la Iaşi în comă profundă, băiatul de 15 ani este acum conştient.

„Starea generală a copilului este ameliorată față de momentul prezentării în Spitalul de Copii Sfânta Maria Iași. În cursul dimineții pacientul a fost detubat, este conștient, cooperant, este în continuare în secția de terapie intensivă, întrucât este un pacient cu risc, la care oricând pot să apară complicații”, a declarat medicul primar Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Sfânta, pentru Părinți și Pitici.

Copilul înecat la scăldat a ajuns la Iaşi după un efort supraomenesc al mai multor echipe medicale din judeţ. Acesta a fost scos la mal de către oamenii de pe marginea iazului, după care  imediat cadrele medicale de la Ambulanţa Dorohoi au început manevrele de resuscitare. L-au transportat la Spitalul Dorohoi, unde a fost trimis între timp şi echipajul cu medic al SMURD. Copilul a fost intubat şi transferat în condiţii de maximă siguranţă la Botoşani şi apoi, pe calea aerului, la Iaşi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel