Moduri aprobate de experți de a crește copii recunoscători: „Este ușor să cazi în capcana de a-i răsfăța pe micuți”

Data publicării:
Moduri aprobate de experți de a crește copii recunoscători: „Este ușor să cazi în capcana de a-i răsfăța pe micuți” / FOTO: freepik.com @user12006472
Moduri aprobate de experți de a crește copii recunoscători: „Este ușor să cazi în capcana de a-i răsfăța pe micuți” / FOTO: freepik.com @user12006472

Să înveți să fii recunoscător poate fi o experiență plină de distracție atunci când îți dezvolți abilitățile în acest sens.În calitate de părinte, este ușor să cazi în capcana de a-i răsfăța pe copii, mai ales în timpul sărbătorilor și la aniversările lor.

Însă, în ciuda plăcerii de a le oferi lucruri frumoase, este esențial ca ei să înțeleagă și să aprecieze ceea ce au.

Iată câteva sugestii de la yourtango.com care vă pot ajuta să îi învățați pe copii importanța recunoștinței.

Citește și Cum să-ți ajuți copilul să devină cea mai bună versiune a lui? Specialist: „Micuțul posedă un potențial infinit, înnăscut și neexplorat, iar noi, adulții, îl împiedicăm”

Șapte moduri aprobate de experți de a-i învăța pe copii să fie recunoscători

SURSA FOTO: freepik.com @yarruta

Fiți un model de recunoștință pentru copiii voștri

Copiii observă ușor dacă exprimați recunoștință pentru lucrurile din viața voastră și dacă împărtășiți această recunoștință cu cei din jur.

Atunci când demonstrați recunoștință, subliniați importanța acesteia și îi încurajați să o facă și ei.

Transformați recunoștința într-un joc

Transformând actul de a fi recunoscător într-un joc, puteți face ca procesul să fie mai ușor și mai distractiv pentru copii.

De exemplu, puteți juca un joc în mașină numind lucruri pentru care sunteți recunoscători sau puteți face același lucru într-o sală de așteptare, denumind lucruri care încep cu diferite litere ale alfabetului.

Concentrați-vă pe motivele recunoștinței

Încurajați copiii să se gândească la motivele profunde pentru care sunt recunoscători, în loc să se limiteze doar la enumerarea lucrurilor.

De exemplu, să fie recunoscători pentru soare nu doar pentru că este frumos, ci și pentru că îi face fericiți.

Încurajați recunoștința și în momentele dificile

Este important ca recunoștința să nu fie limitată doar la momentele bune.

Învățați-i pe copii să fie recunoscători și în situații mai puțin favorabile, cum ar fi după un incident neplăcut sau în timpul unei zile ploioase.

Începeți cu lucruri simple

Introduceți conceptul de recunoștință începând cu lucruri mici, cum ar fi a spune „mulțumesc” pentru cadouri sau pentru gesturile bune ale celorlalți.

De asemenea, puteți începe să discutați despre recunoștință înainte de mese, subliniind contribuția multor oameni la bunăstarea noastră.

Faceți liste de recunoștință

O altă metodă eficientă este să scrieți sau să desenați liste de recunoștință împreună cu copiii.

Acest exercițiu îi ajută să își exprime recunoștința și să se simtă mai bine în general.

Implicați-i în serviciul comunitar

Participarea la activități de voluntariat poate ajuta la dezvoltarea recunoștinței la adolescenți.

Lucrând în beneficiul altora, copiii pot înțelege mai bine privilegiile pe care le au și pot fi mai recunoscători pentru ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Metode si tehnici

DC Media Group Audience
pixel