Noile reguli pentru gradația de merit 2024 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial

Data publicării:
Noile reguli pentru gradația de merit 2024 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial / FOTO: freepik.com@atlascompany
Noile reguli pentru gradația de merit 2024 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial / FOTO: freepik.com@atlascompany

La fel ca anul trecut, inspectoratele școlare județene pot decide să primească dosarele candidaților în format letric sau scanate, online, pe o platformă pe care să o pună la dispoziție.Calendarul și criteriile pentru acordarea gradației de merit 2024 au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial, după cum a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca, pe pagina de socializare. Spre deosebire de varianta pusă în dezbatere publică, a fost modificat calendarul. Astfel, profesorii, directorii și personalul didactic auxiliar care vor să ia gradația de merit, pentru o perioadă de 5 ani, vor depune dosarele la secretariatele școlilor în perioada 13-21 mai 2024.Ordinul ministrului educației privind aprobarea metodologiei și criteriilor de acordare a gradației de merit ar fi trebuit să fie gata pe 2 aprilie 2024. Inițial, a fost programat să apară pe 1 aprilie 2024.

„Metodologia de acordare a gradației de merit – sesiunea 2024 a fost trimisă la Monitorul Oficial. Față de forma lansată în consultare publică, cele mai importante modificări vizează graficul desfășurării concursului”, a scris Ligia Deca, potrivit Edupedu.ro

Metodologia de acordare a gradației de merit, fișele de evaluare, precum și calendarul activităților specifice vor fi disponibile după publicarea în Monitorul Oficial pe site-ul Ministerului Educației”, se arată în informarea Ministrului Educației.

La fel ca anul trecut, inspectoratele școlare județene pot decide să primească dosarele candidaților în format letric sau scanate, online, pe o platformă pe care să o pună la dispoziție.

În proiect, o noutate se referă la prevederea conform căreia folosirea de înscrisuri false în componența dosarului pentru obținerea gradației de merit, constatată de instituțiile cu drept de control, ca urmare a unor sesizări, atrage după sine anularea acordării acesteia și recuperarea sumelor încasate până la data la care a fost constatată, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel