Nou-născut răcit: Cum să-ți ajuți copilul să doarmă și să respire mai bine

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska: Pexels

Nas înfundat, mucus, dificultăți de respirație și tuse: a putea ajuta un bebeluș răcit să doarmă nu este o sarcină ușoară, dar câteva remedii simple îl pot face să se simtă mai în largul său și, desigur, asta înseamnă și că ne vom putea odihni corespunzător.



Unul dintre cele mai enervante simptome ale răcelii la nou-născuți este congestia nazală. Dificultatea de a respira poate face somnul foarte tulburat pentru copil. Iată câteva strategii care pot ajuta copilul să respire mai bine noaptea:

Utilizați un umidificator: un umidificator poate îmbunătăți umiditatea din aer, făcându-l mai puțin uscat și ușurând respirația. Dacă avem calorifere este suficient să punem pe calorifer vase mici pline cu apă. Dacă folosiți un umidificator este important să curățați filtrele în mod regulat și să nu folosiți uleiuri esențiale care pot irita și mai mult tractul respirator superior.

Spălături nazale cu soluție salină: Utilizarea soluției saline pentru a curăța nasul copilului poate fi foarte eficientă.

Poziție ușor ridicată: ridicarea ușor a capului copilului în timpul somnului poate ajuta la îmbunătățirea respirației. Pentru siguranță maximă putem așeza o pernă sub saltea la capul pătuțului.

Spălături nazale la nou născuți 

Spălaturile nazale sunt o metodă eficientă de a curăța nasul copilului dumneavoastră de mucus și de a facilita respirația. Frecvența spălării nazale depinde de severitatea răcelii nou-născutului. În general, putem efectua o spălare nazală cu soluție salină la fiecare 2-4 ore și cu siguranță le putem face înainte de hrănire și înainte de a-l adormi. Dar este important să consultați medicul pediatru pentru a obține o indicație precisă.

Mucus nou-născut: cum să îl ajutați

Excesul de mucus poate fi enervant pentru nou-născut, împiedicând respirația corectă, provocând tuse și împiedicând alăptarea liniştită.

Iată câteva strategii care vă ajută să gestionați cât mai bine mucusul:

Soluție salină și aspirator nazal: Folosim o soluție salină pentru a înmuia mucusul din nasul bebelușului și apoi folosim un aspirator nazal pentru a-l îndepărta ușor.

Dormit pe o parte: Când bebelușul este bolnav, a face copilul să doarmă pe o parte poate ajuta la prevenirea formării mucusului în căile respiratorii. ATENȚIE: dormitul pe o parte poate fi periculos pentru un nou născut. Cel mai bine este să cereți sfatul medicului pediatru.

Hidratează bebelușul: lichidele ajută la subțirea mucusului, făcându-l mai ușor de îndepărtat. Pentru bebelușii mai mici de 6 luni, laptele matern și formula sunt cele mai bune opțiuni. 

Dacă mucusul persistă sau capătă o altă culoare decât clară sau albă, consultați medicul pediatru.

O mulțime de îmbrățișări

Cu toate măsurile utile pe care le putem implementa atunci când copilul este răcit, să știți că nu este posibil să avem control complet asupra somnului atunci când copiii noștri sunt bolnavi. Să ne așteptăm la nopți nedormite și să ținem cont de a suspenda orice „antrenament” de somn sau de a schimba rutina de seară pentru câteva zile.

Copiii răciți se simt incomod și principala sarcină a părinților este să ofere o doză suplimentară de îmbrățișări și liniște. Dacă se trezește în timpul nopții sau nu reușește să adoarmă este absolut normal: poate fi necesar să-l ținem în brațe pentru o vreme, să-l legănăm, să ne plimbăm prin casă noaptea, să dormim un somn întrerupt.

Trebuie să rezistăm câteva zile și în curând totul va fi mai bine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi
Tagurile articolului: nounascut raceala remedii raceala somn





DC Media Group Audience
pixel