Noul regulament de organizare pentru Centrele județene de resurse și asistență educaţională

Data publicării:
Noul regulament de organizare pentru Centrele județene de resurse și asistență educaţională / FOTO: freepik.comgpointstudio
Noul regulament de organizare pentru Centrele județene de resurse și asistență educaţională / FOTO: freepik.comgpointstudio

Ministerul a introdus o prevedere nouă pentru personalul din CJRAE: „Norma didactică a personalului didactic de predare, cu o vechime în învățământ de peste 15 ani și cu gradul didactic I, nu se poate reduce”.



Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectul de Ordin pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a centrelor județene/al municipiului București de resurse și asistență, CJRAE/CMBRAE. Printre noutăți se numără reorganizarea pe trei departamente, atribuții pentru consilierii școlari, profesorii de sprijin și mediatorii școlari, evaluarea personalului și de către directorul școlii, nu doar de CJRAE și prevederi privind numărul de elevi care revine unui consilier școlar, profesor de sprijin, profesor-logoped și mediator școlar. 

Ministerul a introdus o prevedere nouă pentru personalul din CJRAE: „Norma didactică a personalului didactic de predare, cu o vechime în învățământ de peste 15 ani și cu gradul didactic I, nu se poate reduce”, potrivit Edupedu.ro.

Prin transformarea posturilor de profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică în posturi de profesor consilier școlar, va crește numărul de consilieri școlari.

„Toate posturile de profesor în centre și cabinete de asistență psihopedagogică se transformă în posturi de profesor consilier școlar în cadrul departamentului de servicii educaționale specializate din cadrul CJRAE/CMBRAE sau în cadrul cabinetelor de consiliere psihopedagogică din unitățile de învățământ cu personalitate juridică”, potrivit Art. 42.

În fiecare judeţ funcţionează centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională, denumit în continuare CJRAE, iar în municipiul București funcționează Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, denumit în continuare CMBRAE”, conform proiectului.

Cum vor fi finanțate centrele județene de resurse și asistență educaţională

„Finanţarea CJRAE/CMBRAE, a cabinetelor de consiliere psihopedagogică, a cabinetelor logopedice, a camerelor-resursă şi altor spaţii dedicate asistenţei educaţionale se asigură de la bugetul unităţii administrativ-teritoriale pe raza căreia îşi desfăşoară activitatea, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, prin bugetele locale ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, în baza prevederilor privind finanţarea învăţământului”, conform Art. 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel