O copilă a devenit mamă de Ziua Copilului

Data publicării:
O copilă a devenit mamă de Ziua Copilului / FOTO: freepik.comiamvarshasingh02
EXCLUSIV
O copilă a devenit mamă de Ziua Copilului / FOTO: freepik.comiamvarshasingh02

O tânără de doar 15 ani a devenit mamă chiar de Ziua Copilului.



Mai multe familii dintr-un județ din țară vor avea de acum un motiv special de a sărbători Ziua Copilului. Asta pentru că familiile lor s-au mărit cu un membru, chiar de 1 iunie. Cei șase copii, trei fete și trei băieți, au avut la naștere greutăți cuprinse între 2310 și 3460 de grame, cu note de 8, 9 și 10.

Printre noile mame este și o minoră de 15 ani. Tânăra copilă a sărbatorit într-un mod aparte Ziua Copilului, dând naștere propriului copil. Minora a adus pe lume, prin cezariană, un băiețel de 3170 de grame, perfect sănătos. “Copiii sunt cu adaptare bună la viața extrauterină, sunt îngrijiți în sistem rooming-in, cu mama în cameră, și vor fi externați în zilele următoare”, a precizat medicul primar de neonatologie Carmen Zaboloteanu, medicul șef al secției Neonatologie din cadrul Maternității Botoșani, pentru Părinți și Pitici.

România este țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană

România avea, în anul 2021, cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană, respectiv 8.024, potrivit datelor transmise joi de Institutul Naţional de Statistică, transmite Agerpres. Dintre acestea, 745 aveau între 10 și 14 ani, cu 11 mai multe au devenit mame decât în anul precedent, arată datele INS.

În luna martie 2023, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că disciplina ”Educație pentru sănătate” trebuie să fie predată obligatoriu în școli, cu un conținut adecvat vârstei: „Până nu o să introducem ca disciplină obligatorie Educaţia pentru sănătate în şcoli nu o să progresăm în foarte multe domenii, inclusiv în cel al sarcinilor nedorite”, spunea ministrul sănătății.

În 2021, România avea cel mai mare număr de mame minore din Uniunea Europeană: 8024, arată datele INS. Numărul este ușor în scădere față de anul precedent analizat, 2020, când erau 8.276 de mame minore, însă chiar și așa țara noastră rămâne prima țară cu cele mai multe mame minore, sub 18 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel