Oportunitate pentru profesorii de fizică și matematică, de educație fizică, învățători și educatori. Vezi despre ce este vorba

Data publicării:
Oportunitate pentru profesorii de fizică și matematică, de educație fizică, învățători și educatori. Vezi despre ce este vorba / FOTO: freepik.com@gpointstudio
Oportunitate pentru profesorii de fizică și matematică, de educație fizică, învățători și educatori. Vezi despre ce este vorba / FOTO: freepik.com@gpointstudio

Profesorii de fizică și matematică, de educație fizică, învățătorii și educatorii pot concura pe patru posturi libere în școlile europene de la Bruxelles. Vezi până când se fac înscrierile.Patru posturi libere de profesor de matematică-fizică-matematică, educație fizică, de învățător și de educator sunt libere în școlile europene din Belgia la care învață copiii reprezentanților români de la Bruxelles. Profesorii se pot înscrie la concurs până pe 19 aprilie, transmite Ministerul Educației într-o informare pe site-ul instituției, edu.ro.

Potrivit anunțului Ministerului Educației, postul de fizică-matematică este rezervat predării în limba română și necesită un nivel de limbă C1 de limbile engleză, franceză sau germană. Postul de profesor de sport este alocat unui vorbitor de limba engleză sau franceză de nivel C1, atestat prin certificate de limbă. Predarea ar urma să fie în engleză sau franceză.

Postul de profesor pentru învățământ primar (învățător) necesită un nivel B2 de limba franceză sau engleză și presupune predarea în limba română. Aceleași condiții sunt și pentru postul de educator, conform anunțului, care poate fi descărcat de mai jos din articol.

Acum jumătate de an, ministerul Educației anunța că erau patru posturi de director și director adjunct disponibile în școlile europene din Belgia, Olanda și Germania. Înscrierile au fost deschise până pe 21 noiembrie, potrivit Edupedu.ro.

În ceea ce privește nivelurile de limbă și originea atestării lor, „sunt eligibile doar certificatele internaționale, eliberate de centrele culturale sau instituțiile abilitate de a evalua nivelul lingvistic la nivel internațional, după cum urmează: British Council, Cambridge University – pentru engleză, Centre international d’études pédagogiques (CIEP), Alliance Française, Chambre de Commerce et d`Industrie de Paris – pentru franceză, Goethe Institut- pentru germană.

Este obligatoriu ca pe certificatul eliberat de una dintre instituțiile menționate să fie specificat explicit nivelul lingvistic evaluat. În absența certificatului lingvistic, candidatul va susține probă de limbă/limbi străine, în acord cu profilul postului, conform ordinului de ministru nr. 4.041/2024”, precizează Ministerul Educației în anunț.

Calendarul de organizare și desfășurare a concursului

Înscrierea candidaților. Până la data de 19 aprilie 2024

Transmiterea dosarelor în forma scanată, conform opisului, la adresa scolieuropene@edu.gov.ro

Verificarea administrativă a dosarelor și evaluarea activității profesionale a candidaților. 22-23 aprilie

Verificarea administrativă a dosarelor de înscriereTransmiterea pe e-mail a rezultatelor verificării administrative a dosarelor de înscriereEvaluarea activității profesionaleTransmiterea pe e-mail a rezultatelor evaluării activității profesionaleComunicarea pe e-mail a planificării interviului

Organizarea și desfășurarea interviului. 24 aprilie 2024

Proba de verificare lingvistică, dacă este cazulSusținerea interviuluiTransmiterea pe e-mail a rezultatelor

Organizarea și desfășurarea probei scrise de specialitate. 25 aprilie 2024

Desfășurarea probei scriseEvaluarea lucrărilor scriseTransmiterea pe e-mail a rezultatelor obținute la proba scrisă

Depunerea contestațiilor la rezultatele obținute la proba scrisă. 26 aprilie 2024

Depunerea contestațiilor la Registratura ME, în termen de 24 de ore de la afișarea/ comunicarea rezultatelor

Soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale. 27-28 aprilie

Soluționarea contestațiilorTransmiterea pe e-mail a rezultatelor finale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel