Părinți de fete? Învață-le aceste 5 lucruri pentru ca acestea să devină femei independente și puternice

Data publicării:
Fotografie de la Polina Tankilevitch/ Pexels
Fotografie de la Polina Tankilevitch/ Pexels

Narațiunea feminității este contaminată de ani de inegalitate. Ne-au descris drept prințese firave; Femei drăguțe salvate de bărbați bogați și frumoși, cucerite prin folosirea în primul rând a testosteronului. Dacă ești părinte de fată, acest artiol este pentru tine.



5 lucruri pe care trebuie să le înveți fiicelor tale

1. Libertatea este o realizare pentru care să lupți (în fiecare zi, fără sloganuri și nu numai de 8 martie);

2. Lupta unei femei, oricine ar fi ea, are un efect fluture asupra luptei tuturor celorlalte femei din univers;

3. Independența este un act de egoism sănătos care îți permite să înfrunți imprevizibilul;

4. Visele nu au fost create pentru a rămâne închise în sertare, acolo fie fac un zgomot asurzitor, fie mor în chinuri.

5. Nu ai nevoie de aprobarea unui bărbat pentru a fi fericită. Există o singură aprobare necesară și aceasta este a ta; 

Pentru libertate și independență trebuie să lupți în fiecare zi a vieții tale

Mâinile timpului trecuseră deja pragul anului 1900 când Maria Montessori a fost nevoită de stereotipuri și preconcepții culturale să nască în izolarea unei mănăstiri, încredințându-și apoi fiul în grija unei țărănci.

Trebuia să aleagă între practicarea profesiei de medic și practicarea maternității, atunci se excludeau reciproc, deoarece o mamă nu putea fi considerată altceva decât ... o mamă.

Era 1900, sau alaltăieri din istoria noastră modernă, și nici măcar o soție nu putea fi altceva decât o femeie căsătorită. O femeie și o mamă nu puteau coexista cu a fi om de știință, medic, artist. 

Este esențial să le învățăm pe fiicele noastre că aprobarea nu este sinonimă cu identitatea

Trăim într-o societate care nu este încă intim liberă de constructe șovine și patriarhale este suficient să ne gândim că grija (înțeleasă ca muncă familială înrădăcinată și esențială) este încă incapabilă să pătrundă în ecuațiile de putere ale societăților moderne.

2. Fotografie... (pexels-rdne-6849528_12510200.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Projects/ Pexels

În general ești considerat puternic dacă ești bogat, productiv și popular, fără ca nimeni să știe cum să țină cont de acțiunile de îngrijire care susțin și animă viața fiecăruia în viața de zi cu zi.

Datorită unei moșteniri istorice grele, trebuie să le educăm pe fiicele noastre să caute o singură aprobare: a lor, care este inspirată exclusiv de fericirea și împlinirea personală.

Învață-le ce este violența economică pentru a o preveni 

În urma unei istorii de negare, femeilor li se refuză tot mai mult accesul la managementul financiar al familiei. Recent, s-a acordat o mare atenție violenței economice înțelese ca violență de gen, subtilă, ascunsă de ochii celor mai mulți, dar violentă și epuizantă.

Negarea economică, excluderea din gestionarea resurselor financiare și a deciziilor aferente, controlul banilor utilizați și disponibili sunt condiții care generează teamă, un sentiment de nesiguranță, frustrare și dependență. 

În fața acestor realități, există un singur sfat pentru mame: crește fiicele cu un portofel personal, cu cheile seifului în mână pentru că doar asta le va oferi autonomie.

Învață-le să își urmeze visele

Ar trebui să ne învățăm fiicele să păstreze ordinea în viață, dar să nu-și închidă niciodată visele în sertare (ceea ce ar trebui să fie valabil și pentru fii). 

A fi femeie nu poate însemna un singur lucru, condiția feminină este o condiție multiplă: în abdomenul nostru ciclurile pământului se mișcă și în inima noastră bate ecoul inimilor copiilor noștri, în timp ce sângele nostru este amestecat cu moștenirea genetică a creaturile care ne-au locuit pântecele sau sufletul. Gândindu-se astfel, femeia este o energie care are potențialul de a nu se limita la un singur rol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel