Pasiune pentru agricultură la doar 19 ani

Data publicării:
Pasiune pentru agricultură la doar 19 ani / FOTO: Lumea satului
Pasiune pentru agricultură la doar 19 ani / FOTO: Lumea satului

La doar 19 ani, Delia Siminic este pasionată de agricultură și își propune să se pregătească pentru a prelua afacerea familiei sale.



O adolescentă din Botoșani arată că nu toți tinerii evită viața în mediul rural. Ea este pasionată de agricultură și își propune să se pregătească pentru a prelua afacerea familiei sale în satul Horia, comuna Mitoc. Delia Siminic, în vârstă de 19 ani, este determinată să continue tradiția agricolă a familiei.

Tânăra este studentă și bursieră la Facultatea de Agricultură din Iași, şi şi-a petrecut copilăria în lumea agricultorilor având grijă de animalele din fermă. Potrivit Lumea Satului, împreună cu familia, Delia deține o fermă mixtă, sector vegetal și zootehnic, cu aproximativ 80 de vaci cu lapte, majoritatea rasă Bălțată Românească și Holstein, plus cca. 100 de hectare teren arabil.

,,Am ales să fiu fermier pentru a duce afacerea familiei mai departe, la un nivel mult mai tehnologizat. Fermierii nu sunt doar fermieri, sunt agronomi, oameni de știință, care se transformă odată cu industria pentru a pune hrană pe masă. Această meserie necesită foarte mult timp, griji, efort și stres, deoarece observ asta la părinții mei, care muncesc zi-lumină pentru a-mi oferi ceea ce-mi doresc. Recomand domeniul de agricultură pentru că avem nevoie de hrană sănătoasă de la fermierii noștri români”, a spus pentru Lumea Satului Delia Siminic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel