Persoana singură din familia monoparentală nu poate fi obligată să presteze muncă de noapte

Data publicării:
Persoana singură din familia monoparentală nu poate fi obligată să presteze muncă de noapte / FOTO: freepik.com@photobyphotoboy
Persoana singură din familia monoparentală nu poate fi obligată să presteze muncă de noapte / FOTO: freepik.com@photobyphotoboy

Femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi persoana singură din familia monoparentală nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.Persoana singură din familia monoparentală nu poate fi obligată să lucreze noaptea - se precizează în legea care completează Codul Muncii, promulgată, miercuri, de preşedintele Klaus Iohannis.

Mai exac, potrivit noilor modificări "femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi persoana singură din familia monoparentală nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte".

Pe 30 aprilie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege potrivit căruia femeile gravide, lăuzele şi cele care alăptează, precum şi părintele singur din familia monoparentală nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea Codului Muncii, în sensul includerii reprezentantului familiei monoparentale în categoriile de persoane care nu pot fi obligate să presteze muncă de noapte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel