Premieră la Vatican: Papa Francis canonizează un tânăr influencer

Data publicării:
Premieră la Vatican Papa Francis canonizează un tânăr influencer / FOTO: freepik.com
Premieră la Vatican Papa Francis canonizează un tânăr influencer / FOTO: freepik.com

Carlo Acutis a fost supranumit influencerul lui Dumnezeu.Papa Francisc a aprobat pentru prima dată canonizarea unui influencer, Carlo Acutis, care va deveni primul sfânt din generația milenialilor. Carlo Acutis, un tânăr italian decedat în 2006 din cauza leucemiei, și-a folosit abilitățile digitale pentru a promova credința catolică, fiind cunoscut drept „Influencerul lui Dumnezeu”.

Născut la Londra și crescut la Milano, Carlo a administrat site-ul parohiei sale și și-a ajutat colegii de școală aflați în situații dificile, cum ar fi divorțurile părinților sau hărțuirea celor cu dizabilități. Autodidact în programare, el a creat site-uri pentru organizații catolice și un site care documenta miracole din întreaga lume. La 15 ani, a fost diagnosticat cu leucemie și a murit rapid după diagnostic. În 2020, după atribuirea unui miracol de vindecare inexplicabilă a unui copil, Carlo Acutis a fost beatificat, potrivit Observatornews.ro.

Potrivit Bisericii Romano-Catolice, doar Dumnezeu face miracole, însă sfinții, considerați a fi alături de Dumnezeu în ceruri, intervin pentru cei care se roagă la ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri

DC Media Group Audience
pixel