Premieră la Vatican: Papa Francis canonizează un tânăr influencer

Data publicării:
Premieră la Vatican Papa Francis canonizează un tânăr influencer / FOTO: freepik.com
Premieră la Vatican Papa Francis canonizează un tânăr influencer / FOTO: freepik.com

Carlo Acutis a fost supranumit influencerul lui Dumnezeu.



Papa Francisc a aprobat pentru prima dată canonizarea unui influencer, Carlo Acutis, care va deveni primul sfânt din generația milenialilor. Carlo Acutis, un tânăr italian decedat în 2006 din cauza leucemiei, și-a folosit abilitățile digitale pentru a promova credința catolică, fiind cunoscut drept „Influencerul lui Dumnezeu”.

Născut la Londra și crescut la Milano, Carlo a administrat site-ul parohiei sale și și-a ajutat colegii de școală aflați în situații dificile, cum ar fi divorțurile părinților sau hărțuirea celor cu dizabilități. Autodidact în programare, el a creat site-uri pentru organizații catolice și un site care documenta miracole din întreaga lume. La 15 ani, a fost diagnosticat cu leucemie și a murit rapid după diagnostic. În 2020, după atribuirea unui miracol de vindecare inexplicabilă a unui copil, Carlo Acutis a fost beatificat, potrivit Observatornews.ro.

Potrivit Bisericii Romano-Catolice, doar Dumnezeu face miracole, însă sfinții, considerați a fi alături de Dumnezeu în ceruri, intervin pentru cei care se roagă la ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel