Premii și pentru elevii care câștigă distincții la alte concursuri decât cele aprobate de Ministerul Educației

Data publicării:
Premii și pentru elevii care câștigă distincții la alte concursuri decât cele aprobate de Ministerul Educației / FOTO: freepik.com
Premii și pentru elevii care câștigă distincții la alte concursuri decât cele aprobate de Ministerul Educației / FOTO: freepik.com

Elevii care obțin distincții, medalii și premii la concursuri în afara listelor aprobate anual de Ministerul Educației, precum și elevii care obțin media 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat, vor fi premiați.



Recent, Senatul a adoptat un proiect legislativ care permite autorităților locale să premieze elevii care obțin distincții, medalii și premii la concursuri în afara listelor aprobate anual de Ministerul Educației, precum și elevii care obțin media 10 la Evaluarea Națională sau Bacalaureat.

"Consiliul local/judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti poate asigura fonduri pentru premierea elevilor care au obtinut distinctii, medalii, premii si la alte concursuri decat cele din listele aprobate anual de Ministerul Educatiei, precum si celor care au obtinut media 10 la examenul de Evaluare nationala, la examenul de Bacalaureat si cadrelor didactice care s-au ocupat de pregatirea acestora, in limita bugetului aprobat si in conditiile regulamentului aprobat", prevede un amendament admis la comisia de specialitate.

Initiațiva legislativă vizează completarea articolului 144 din Legea invatamantului preuniversitar nr. 198/2023, cu un nou alineat prin care se instituie cadrul legal ce oferă Consiliilor locale, județene sau Consiliului General al Municipiului București posibilitatea de a acorda aceste stimulente financiare, se explică în expunerea de motive. Propunerea legislativă va fi supusă dezbaterii și adoptării plenului Camerei Deputaților, for decizional în acest caz, potrivit portalinvatamant.ro.

Ce prevede acum Legea invatamantului preuniversitar la art 144, litera  (4):

"(4) Consiliul local/Consiliul judetean/Consiliul General al Municipiului Bucuresti poate asigura fonduri pentru organizarea si desfasurarea olimpiadelor si a concursurilor scolare locale/judetene/ale municipiului Bucuresti, precum si pentru acordarea stimulentelor financiare elevilor care au obtinut distinctii, medalii si premii speciale si cadrelor didactice care s-au ocupat de pregatirea acestora.
(5) Cuantumul stimulentelor financiare prevazute la alin. (4) se acorda in baza unui regulament aprobat prin hotarare a consiliului local/judetean/Consiliului General al Municipiului Bucuresti".

Citește și „Bursele de merit „Ligia Deca” pentru medii de 1, 2, 3 și 4 nu vor mai fi acordate din septembrie”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel