Prima ipoteză în cazul autocarului prăbușit în apropiere de Veneţia, în care două fetițe românce au pierit, alături de părinți

Data publicării:

Într-un tragic incident petrecut în apropiere de Veneția, Italia, autoritățile italiene investighează cu intensitate pentru a afla ce a provocat accidentul de autobuz, transmite Reuters. 



În acest incident, 21 de oameni, inclusiv mai mulți copii, au pierit, iar alți 15 au fost răniți. Autobuzul, care transporta turiști străini care se întorceau de la o excursie de o zi la Veneția, a suferit un accident teribil, prăbușindu-se de pe un pasaj superior și a luat foc după ce a lovit o balustradă în cartierul Mestre. Autobuzul a căzut de la o înălțime de mai mult de 10 metri, provocând daune grave.

Accidentul a avut loc pe un drum obișnuit aglomerat care leagă Mestre de centrul istoric al Veneției. Potrivit agențiilor de presă italiene, citate de Reuters, printre persoanele decedate se numără ucraineni, români, germani și șoferul italian. De asemenea, s-a raportat că un bebeluș a fost printre victime.

Răniții includ cetățeni germani, francezi, croați, spanioli și austrieci, conform informațiilor furnizate de agenția de presă Adnkronos.

Oficialii presupun că șoferul ar fi putut să aibă o problemă de sănătate, dar investigațiile sunt în curs de desfășurare. Martorii și înregistrările de pe camerele de supraveghere ar putea oferi mai multe informații pentru a reconstitui cu precizie evenimentele, conform președintelui regiunii Veneto, Luca Zaia.

Procurorul șef de la Veneția, Bruno Cerchi, a menționat că momentan nu pot oferi o reconstituire exactă a evenimentelor și că investigațiile continuă.

Citește și Aurora și Georgiana au pierit, alături de părinți, în autocarul prăbușit în apropiere de Veneţia: Fetițele românce aveau 8 şi 13 ani

Șoferul ar fi putut fi afectat de o problemă de sănătate

Epava autobuzului, un vehicul electric cu aproximativ un an vechime, a fost recuperată la primele ore ale dimineții și era încă supusă monitorizării pentru a detecta eventuale riscuri de incendiu provenind din bateriile sale, conform informațiilor furnizate de pompieri.

Prim-ministrul italian, Giorgia Meloni, și politicieni din întreaga Europă și-au exprimat sincerele condoleanțe.

„Gândurile noastre în această seară sunt alături de poporul italian, familiile și cei apropiați ai victimelor teribilei tragedii din Veneția”, a scris președintele francez, Emmanuel Macron, pe Twitter marți.

Șeful companiei care opera autobuzul, Massimo Fiorese, a povestit pentru ziarul Corriere della Sera că a avut ocazia să vadă înregistrări video cu momentele de dinaintea accidentului. În aceste înregistrări, autobuzul încetinea și părea că era aproape într-o stare de staționare când a pierdut controlul și s-a prăbușit prin balustradă.

Fiorese a speculat că șoferul ar fi putut fi afectat de o problemă de sănătate, deoarece nu găsea altă explicație pentru tragedie. El a menționat că șoferul începuse tura cu mai puțin de două ore înainte de accident.

Imaginile de la locul accidentului au arătat că pasajul superior era echipat cu o balustradă metalică mai veche și mai subțire decât versiunile mai noi, realizate din beton și mai rezistente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: accident autocar italia mestre venetia




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel