Profesionalizarea profesiei didactice. Marian Staș „Inima procesului reprezintă valorile de secol XXI pe care școala are a le cultiva: curaj, integritate, patriotism” / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
Profesionalizarea profesiei didactice. Marian Staș „Inima procesului reprezintă valorile de secol XXI pe care școala are a le cultiva curaj, integritate, patriotism” FOTO: freepik.com@AstraNova
EXCLUSIV
Profesionalizarea profesiei didactice. Marian Staș „Inima procesului reprezintă valorile de secol XXI pe care școala are a le cultiva curaj, integritate, patriotism” FOTO: freepik.com@AstraNova

Invitat în cadrul emisiunii DC Edu, Marian Staș, manager de programe educationale, fost consilier ministerial, colaborator al Tribunei Învățământului, a vorbit despre profesionalizarea profesiei didactice.Invitat în cadrul emisiunii DC Edu, Marian Staș, manager de programe educationale, fost consilier ministerial, colaborator al Tribunei Învățământului, a vorbit despre profesionalizarea profesiei didactice.

Citește și Criza didactică. Marian Staș: ”Istoric înseamnă ceva, profesor de istorie înseamnă cu totul altceva” / VIDEO

Invitatul lui Sorin Ivan, decan, director al revistei Tribuna Învățământului, a spus că schimbarea de paradigmă are mai multe piese. „Inima procesului reprezintă valorile de secol XXI pe care școala are a le cultiva: curaj, integritate, patriotism. Pot fi și altele. Dar dacă valori nu sunt, nimic nu e. Cum operaționalizăm?! Prin trei mari proiecte concrete: arhitectură curriculară de secol XXI; model de resurse umane pentru profesori și formarea lor de secolul XXI și arhitectură instituțională de secol XXI”, a spus Marian Staș.

De asemenea, acesta a vorbit și despre reforma învățământului acesta a spus: „Mediocritate sistemică, mediocritate individuală, jumătăți de măsură, ne complacem, zicem că facem lucruri și nu facem. Școala servită politic. Răspunsul este da, cu toată tristețea”.

Acesta a punctat faptu că o soluție pentru combaterea analfabetismului ar fi școlile pilot. În acest context, Marian Staș a dat ca exemplu Râmnicu Sărat, Școala Vernescu, unde directoarea Gianina Maria Lalu-Popescu, împreună cu directoarea adjunct, Angelina Rocabado, care au creat modelul curricular, pentru a da un răspuns cât mai bun nevoilor copiilor din comunitate, comunitatea slab dezvoltată economic.

Despre acest subiect, dar și alte teme interesante, puteți urmări în interviul de mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri

DC Media Group Audience
pixel