Războiul din Gaza s-a transformat într-un coșmar pentru un copil palestinian de 13 ani: ”Nu este corect!”

Data publicării:
Fotografie de la Hurrah suhail/ Pexels
Fotografie de la Hurrah suhail/ Pexels

La doar un an după ce s-a întors din Marea Britanie în țara sa natală, Omran Abu Assi, în vârstă de 13 ani, speră că va reuși să scape din infern prin coridorul Rafah și să se adăpostească în Egipt, pe măsură ce se instalează realitățile războiului Israel-Hamas.



Copilul palestinian în vârstă de doar 13 ani, credea cu puțin timp în urmă, înainte de începerea războiului, că țara sa îi va oferi pacea și liniștea pentru a crește alături de semenii săi.  Dar în urmă cu nouă zile viața lui s-a schimbat.

Fugând de baraje de atacuri aeriene și rachete israeliene, deținătorul pașaportului britanic și familia sa s-au stabilit recent în orașul Khan Younis din sudul Gazei, împreună cu sute de mii de alți evacuați.

„Sunt aici în parc, în oraș. Copiii se joacă în parc, cu bombele explodând în apropiere, deasupra sunt avioane care ar putea bombarda în orice moment. Este nesigur, nu este corect”, a spus Abu Assi, ai cărui părinți i-au acordat permisiunea de a vorbi pentru Reuters, ținând cont că acesta este minor.

"Îmi pare rău pentru copii. Nu este vina copiilor că s-a întâmplat acest război. Nu este vina nimănui. Nu este corect că se întâmplă asta, nu ar trebui să se întâmple", a mai declarat micuțul palestinian.

Armata israeliană lovește Fâșia Gaza cu o putere de foc fără precedent de când gruparea militantă palestiniană Hamas, care conduce enclava, a lansat cel mai mare atac asupra Israelului de la războiul de la Yom Kippur din 1973, ucigând peste 1.300 de oameni.

„Războiul a afectat într-adevăr Gaza într-un mod oribil. Aceste case au fost distruse, sunt oameni care dorm pe străzi, puteți vedea moloz aproape oriunde mergeți”, a mai declarat Omran Abu Assi.

"Este îngrozitor. Sunt incendii, fum, oriunde te uiți. E nisip peste tot. Este ca o zonă de război. Este o zonă de război", a spus un Abu Assi clar epuizat.

Cei peste 2 milioane de oameni din Gaza, care au fost asediați de mai bine de o săptămână, se pregătesc acum pentru o invazie terestră israeliană.

Israelul a declarat luni că nu a fost implementat nicio încetare a focului în sudul Gazei, chiar dacă surse de securitate din Egipt au spus că s-a ajuns la un acord pentru a permite străinilor să iasă din enclava palestiniană asediată.

Bombardamentul din Gaza a continuat peste noapte, locuitorii spunând că a fost cel mai puternic zgomot de până acum în nouă zile de conflict.

Autoritățile din Gaza au declarat că cel puțin 2.750 de persoane au fost ucise până acum în urma atacurilor israeliene, un sfert dintre ei copii și aproape 10.000 au fost răniți. Alte 1.000 de persoane au fost date dispărute și se crede că sunt sub dărâmături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden
Tagurile articolului: gaza israel razboi victime





DC Media Group Audience
pixel