România, campioană europeană de junioare la gimnastică ritmică

Data publicării:
România, campioană europeană de junioare la gimnastică ritmică / FOTO: Facebook@European Gymnastics
România, campioană europeană de junioare la gimnastică ritmică / FOTO: Facebook@European Gymnastics

Performanță istorică pentru România. A câştigat titlul de campioană europeană de junioare pe echipe la gimnastică ritmică.



România a câştigat titlul de campioană europeană de junioare pe echipe la gimnastică ritmică, miercuri, la Budapesta, o performanţă istorică pentru ţara noastră.

Amalia Lică şi Lisa Garac au totalizat 125,100 puncte, devansând în clasamentul final Israelul (Meital Maayan Sumkin, Alona Tal Franco), 123,750 puncte, şi Azerbaidjanul (Şams Agahuseinova, Ilaha Bahadirova, Fidan Gurbanli, Govhar Ibrahimova), 117,400 puncte.

România va fi reprezentată în toate finalele pe obiecte la Europenele de junioare.

Lică s-a calificat în finalele de la cerc (cu cea mai mare notă din calificări, 32,650 puncte), măciuci (cu a doua notă, 31,000) şi panglică (a doua notă, 31,700), iar Garac, la minge (a patra notă, 29,750).

Ce este gimnastica ritmică

Coordonare, echilibru, agilitate și postură impecabilă. Pe scurt, așa s-ar putea descrie gimnastica ritmică. În competiții, fiecare reprezentație se notează în funcție de coregrafie, îndemânare și grad de dificultate. Gimnastele pot practica acest sport individual, în duo sau în echipe/ansambluri de 4 până la 10 gimnaste.

Dincolo de a presupune foarte multă disciplină, gimnastica artistică este o invitație la exprimarea propriei personalități și creativități, fiind o combinație unică de dans, artă și sport. Concret, gimnastica ritmică este despre îmbinarea unor elemente de balet cu îndemânarea mânuirii unor accesorii/aparate specifice: coardă, cerc, măciuci, panglică și minge. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel