România urcă pe locul 5 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024

Data publicării:
România urcă pe locul 5 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024 / FOTO: freepik.com@pressfoto
România urcă pe locul 5 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024 / FOTO: freepik.com@pressfoto

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024, desfășurată în perioada 11-16 aprilie 2024 în Georgia, au participat 212 eleve din 54 de state europene și invitate.România a obținut locul 5 pe națiuni la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024 și locul 2 în rândul statelor europene, cu două medalii de aur și două medalii de argint. Elevele din lotul olimpic al României sunt Aida Mitroi de la ICHB, Gabriela-Mădălina Pîrvulescu de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova, Mara-Ioana Zaharia de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați și Ana-Gabriela Cîrjea de la Colegiul Național „C. D. Loga” din Timișoara. La competiția de anul trecut, România s-a clasat pe locul 3 în Europa și locul 6 în lume.

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete EGMO 2024, desfășurată în perioada 11-16 aprilie 2024 în Georgia, au participat 212 eleve din 54 de state europene și invitate. În fiecare an, organizatorii invită la olimpiadă și state din afara Europei. Olimpicii au avut de rezolvat 6 problemele în 2 zile de concurs. În fiecare zi de olimpiadă, concurentele au avut la dispoziție 4 ore și 30 de minute pentru a rezolva cele 3 probleme, potrivit Edupedu.ro.

Potrivit clasamentului oficial, România s-a clasat pe poziția a doua în Europa, după Ucraina, și pe locul cinci în lume după Statele Unite ale Americii, Australia, China și Ucraina. Țara noastră este urmată în top de Turcia, Canada, Germania, Japonia (vezi mai jos clasamentul integral de la EGMO 2024).

Elevele olimpice la matematică din lotul României la EGMO 2024:

Aida Mitroi a câștigat Medalie de Aur – este elevă a Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București (ICHB) și a absolvit cursurile Școlii Gimnaziale „Take Ionescu” din Timișoara

Gabriela-Mădălina Pîrvulescu a obținut Medalie de Aur – este elevă a Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova

Mara-Ioana Zaharia a obținut Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Galați

Ana-Gabriela Cîrjea a câștigat Medalie de Argint – este elevă a Colegiului Național „C. D. Loga” din Timișoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel