S-a mai stins o stea: Doliu în cinematografia românească

Data publicării:
Foto: Captură video YouTube TVR 1
Foto: Captură video YouTube TVR 1

Doliu în cinematografi aromânească.Teatrul Naţional Bucureşti (TNB) anunţă, duminică, stingerea din viaţă a actriţei Ileana Stana Ionescu.

"Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Naţional Bucureşti anunţă stingerea din viaţă a celei care a fost şi va rămâne pentru totdeauna Minunata Doamnă a Teatrului şi Filmului românesc, Ileana Stana Ionescu. O personalitate cu un talent excepţional, de o înaltă statură morală, plină de vervă şi spontaneitate, cu un timbru inconfundabil, a luminat cu profunzimea şi puterea harului ei numeroasele personaje cărora le-a dat viaţă pe scenă şi pe marele sau micul ecran în peste 60 de ani de carieră", a anunţat TNB pe site. 

În ce filme a jucat Ileana Stana Ionescu

Îndrăgita actriță era născută pe data de 14 septembrie 1936, la Brad, județul Hunedoara.

După mama are origini italiene, tatăl a murit în al doilea război mondial când avea șase ani. A trăit de la vârsta de cinci ani, cu familia, în Drobeta Turnu Severin, unde a urmat școala primară și liceul.

A debutat ca actriță în anul 1955, la vârsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reșița, cu rolul Agnes în Școala femeilor de Moliere. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț.

leana Stana Ionescu a jucat în filme celebre, precum:

Cuibul cu viespi

Cucoana Chirița

Secretul lui Bachus

Păcală

Dumbrava minunată

Chirița în Iași

Alo, aterizează străbunica!

Zidul

Păcală se întoarce

Odihnă veșnică...

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden

DC Media Group Audience
pixel