Șapte comportamente ale adolescenților care au încredere în părinții lor: Acestea sunt semne ale unei relații sănătoase

Data publicării:
Șapte comportamente ale adolescenților care au încredere în părinții lor: Acestea sunt semne ale unei relații sănătoase. FOTO: freepik.com @prostooleh
Șapte comportamente ale adolescenților care au încredere în părinții lor: Acestea sunt semne ale unei relații sănătoase. FOTO: freepik.com @prostooleh

Evident, relația cu adolescenții poate fi o provocare, dar și o experiență minunată în același timp. 



Așa că, dragi părinți, să vorbim despre această „încredere” atât de importantă în relația cu adolescenții noștri.

În primul rând, e normal ca adolescenții să nu ne spună totul. A face pași către independență și autonomie face parte din procesul lor de dezvoltare. Dar cum putem ști dacă au încredere în noi?

În acest articol vorbim despre șapte comportamente ale adolescenților care au încredere în părinții lor, potrivit specialiștilor în parenting.

Citește și Copiii din Generația 0.0: Al tău se numără printre ei?

Șapte comportamente ale adolescenților care au încredere în părinții lor

Comunicare deschisă și sinceritate

Adolescenții încrezători se simt confortabili să vorbească deschis cu părinții despre gândurile, sentimentele și preocupările lor. Ei împărtășesc experiențele și cer sfaturi atunci când este necesar, într-un mod sincer și direct.

Lipsa fricii de judecată

Adolescenții încrezători nu se tem să împărtășească aspecte intime cu părinții lor, pentru că au încredere că vor fi ascultați și nu vor fi judecați. Acest lucru creează un mediu propice pentru discuții deschise.

Validarea emoțiilor

Încrederea în părinți implică și încrederea că aceștia vor valida emoțiile adolescenților. Ei știu că părinții nu vor respinge sau judeca emoțiile lor, ci le vor susține și înțelege cu empatie.

Încredere în sfaturi

Adolescenții care au încredere în părinții lor iau în considerare sfaturile acestora. Ei știu că părinții pot oferi perspective valoroase, chiar dacă nu urmează întotdeauna sfaturile cu litera de lege.

Respect

Respectul este o parte importantă a relației. Adolescenții încrezători manifestă respect față de părinți, chiar și atunci când nu sunt de acord cu ei. Ei respectă regulile și limitele stabilite de părinți.

Sinceritate și onestitate

Deoarece au încredere în părinții lor, adolescenții nu recurg la minciuni sau manipulare. Ei știu că pot avea conversații deschise și sincere cu părinții lor, exprimându-și gândurile și sentimentele fără frică.

Reziliență și autonomie

Adolescenții încrezători sunt mai rezistenți și autonomi. Ei știu că pot gestiona situațiile dificile datorită sprijinului și înțelegerii primite din partea părinților. Această încredere cultivată în ei îi ajută să devină mai independenți și să facă față stresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Adolescenti





DC Media Group Audience
pixel