Scrisoarea emoționantă a unei mămici pentru primul copil: „Ai adus o formă de iubire unică pe care nu am mai trăit-o niciodată”

Data publicării:
Scrisoarea emoționantă a unei mămici pentru primul copil: „Ai adus o formă de iubire unică pe care nu am mai trăit-o niciodată” / FOTO: freepik.com @user16285795
Scrisoarea emoționantă a unei mămici pentru primul copil: „Ai adus o formă de iubire unică pe care nu am mai trăit-o niciodată” / FOTO: freepik.com @user16285795

Primul copil vine cu o forță incredibilă de a schimba totul. Este ca și cum ar fi rupt toate regulile și ar fi adus în viața noastră un nou sens, o iubire neînțeleasă până atunci. Învățăm de la primul copil cum să fim părinți, cum să ne preocupăm de copil și să îl protejăm. Primul copil este ghidul în această călătorie a parentingului, și pentru asta le suntem recunoscători din inimă.



Astăzi vă prezentăm o scrisoare emoționantă a unei mămici pentru prima ei fetiță. 

„Draga mea fiică,

Îmi amintesc încă ziua aceea minunată în care am aflat că vei veni pe lume. Era o zi obișnuită de joi la birou, dar aveam acea senzație "ciudată" de câteva zile. Așa că m-am hotărât să fac un test de sarcină, iar răspunsul m-a umplut de emoție și teamă. Eram entuziasmată, dar în același timp, mă simțeam copleșită de întrebări. Aș putea să fiu o mamă bună? Cum mă voi descurca? Dacă fac greșeli? Cum voi ști dacă sunt pregătită pentru această aventură? Acum, privind în urmă câțiva ani, îmi dau seama că interpretarea rolului de mamă a fost o călătorie plină de surprize.

Sosirea ta a fost așteptată cu nerăbdare, nu doar pentru că erai primul meu copil, ci și pentru că erai prima nepoată a bunicilor tăi. Imaginează-ți ce bucurie și emoție ai adus în acele nouă luni! E ciudat cum te poți îndrăgosti de cineva pe care nu l-ai întâlnit încă, dar asta e minunea maternității.

Când ai sosit în viața noastră, ai dat peste cap totul. Totul s-a schimbat și am devenit conștientă de cât de multe nu știam despre a fi mamă. Nu ținusem vreodată un bebeluș în brațe, nici măcar nu schimbasem un scutec. Era un teritoriu necunoscut pentru mine, dar tu, cu mâinile tale mici și ochii plini de speranță, mi-ai arătat calea. Ai fost profesoara mea și mi-ai oferit răspunsurile pe care le căutam.

Desigur, astăzi, mă simt mult mai pregătită și mai experimentată, dar mereu învăț alături de tine. Cu toate acestea, cea mai importantă lecție pe care mi-ai dat-o este că iubirea unei mame este imensă și fără margini. Nu există cuvinte care să poată descrie această dragoste.

Cu tine, am descoperit un alt fel de iubire, acea dragoste sinceră, tandră și necondiționată pe care copiii o aduc în viața noastră. Ai furat inima mea și ai grijă de ea în fiecare zi. Ești un dar neprețuit în viața mea.

Totuși, trebuie să-ți mărturisesc că, deși m-ai învățat cum să fiu mamă, nu ai făcut doar atât. Ai readus în mine acea copilărie pe care o uităm adesea în tumultul vieții de adult. Ai făcut ca pasiunea mea pentru călătorii, dansul în bucătărie și bucuria de a citi să prindă viață din nou. Cu tine, am învățat să ne bucurăm de cele mai mici lucruri și să privim viața cu entuziasm și uimire.

Cu toate greșelile și momentele dificile pe care le-am avut, am încheiat mereu ziua cu îmbrățișări, iubire și învățături. Ești o sursă de inspirație și fericire pentru mine, și nicio altă experiență nu se compară cu cea de a fi mama ta.

Mă simt norocoasă că ești fiica mea, și pentru toate acestea și multe altele, îți mulțumesc din inimă. Că ești prima mea fiică, ai adus atât de multă bucurie și învățăminte în viața mea, și ai adus o formă de iubire unică pe care nu am mai trăit-o niciodată”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment
Tagurile articolului: fiica mama scrisoare





DC Media Group Audience
pixel