Semnele care arată că al tău copil va avea succes în viață, potrivit unei cercetări

Data publicării:
Semnele care arată că al tău copil va avea succes în viață, potrivit unei cercetări / FOTO: freepik.com @creativeart
Semnele care arată că al tău copil va avea succes în viață, potrivit unei cercetări / FOTO: freepik.com @creativeart

„Oare cum va fi copilul meu când va crește?” Este o întrebare pe care și-o pune fiecare părinte!



În loc să te gândești doar la viitorul copilului tău, există o serie de lucruri pe care le poți face acum pentru a-l ajuta să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a-și atinge întregul potențial.

În cartea „Creșterea unui Antreprenor”, Margot E. Machol a făcut o cercetare și a avut discuții cu 70 de părinți ale căror copii au ajuns la un nivel mare de succes, scrie cnbc.com. În retrospectivă, acești părinți au identificat cinci caracteristici cheie care au contribuit la realizările viitoare ale copiilor lor.

Dacă copilul tău își dezvoltă aceste cinci trăsături, există mari șanse să aibă succes în viață!

Sunt perseverenți

Copiii care sunt perseverenți nu se opresc până nu găsesc o soluție sau până nu învață ceva din experiențele lor. Ei manifestă o seriozitate și nu sunt descurajați de eșecuri sau de reacțiile altor oameni.

Un exemplu este Jonathan Neman, care a început să dezvolte afaceri încă din perioada liceului și a facultății, dar niciuna dintre ele nu a avut succes. După absolvire, împreună cu doi prieteni, a fondat Sweetgreen, un lanț de restaurante specializat în salate, cu un puternic angajament pentru protejarea mediului, care acum operează peste 900 de locații.

„Continuăm să mergem înainte. Eșuăm, încercăm din nou, eșuăm, încercăm și reluăm încercarea”, spune el. „Nu sunt mai inteligent decât oricine altcineva. Sunt doar mai perseverent”.

Sunt curioși

A fi curios înseamnă să fii preocupat de a înțelege lumea înconjurătoare și să pui o multitudine de întrebări: „De ce este așa?”, „Ar trebui să fie așa?”, „Există o modalitate mai bună de a face lucrurile?”

Tania Yuki, fondatoarea Shareablee, o companie specializată în analiza rețelelor sociale, își amintește de un incident din copilărie când a vizitat un magazin de cadouri de lux. Acolo era un semn care avertiza „NU ATINGEȚI”, dar ea totuși a atins obiectele din magazin.

Când un angajat al magazinului i-a luat un obiect din mână, Tania era convinsă că va fi pedepsită. Cu toate acestea, tatăl ei a intervenit și a spus: „Este doar curioasă. Dacă va deteriora ceva, vom plăti pentru asta”.

Această dorință de a explora și de a descoperi este o trăsătură distinctivă a celor care își forgează propriul drum în viață.

Au o pasiune

Ne dorim ai noștri copii să exploreze lucrurile în moduri care le sunt semnificative lor, mai degrabă decât să încerce să se conformeze așteptărilor noastre.

Robert Stephens este un exemplu concludent al unei persoane care și-a transformat pasiunea din copilărie într-un succes antreprenorial: un băiat care își petrecea timpul reparând lucruri a fondat ulterior o companie specializată în reparații.

La vârsta de 24 de ani, a lansat Geek Squad, o firmă specializată în reparații, pe care ulterior a vândut-o pentru 3 milioane de dolari.

Părinții lui Stephens au fost mereu alături de el, încurajându-i pasiunea și având încredere în capacitatea lui de a face alegerile potrivite. Ei l-au învățat să aibă încredere în propriile sale aptitudini.

Au inițiative proprii

Persoanele care demonstrează inițiativă proprie nu depind de motivația externă pentru a-și atinge obiectivele.

La vârsta de 20 de ani, Paige Mycoskie a primit câte 100 de dolari de la fiecare dintre bunicii săi în ziua ei de naștere.

Ea a decis să folosească acești bani pentru a-și urmări visul de a înființa o companie de modă. A cumpărat o mașină de cusut, și-a dat demisia de la locul de muncă, s-a întors acasă și a început să creeze designuri.

Astfel a fondat Aviator Nation, un brand de modă îndrăgit de mulți. În 2021, compania condusă de Mycoskie a înregistrat vânzări de 110 milioane de dolari.

Își asumă riscuri

Dhani Jones, un fost linebacker NFL, a continuat să găzduiască emisiunea TV „Dhani Tackles the Globe” și a fondat Qey Capital, o firmă de capital privat.

În timpul creșterii sale, chiar dacă nu a fost mereu considerat un superstar, nu a ezitat să se expună la situații dificile.

„Antreprenorii sunt dispuși să riște totul pentru a-și urmări ceea ce cred că este important”, a spus mama sa.

„Ei trebuie să fie pregătiți să renunțe la confortul actual”, a adăugat ea. „Dar atunci când părinții îi învață să aibă încredere în propria lor voință, ei pot aborda provocările vieții fără teamă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel