Sfaturi de aur pentru a fi bona perfectă

Data publicării:
Sfaturi de aur pentru a fi bona perfectă / FOTO: freepik.com@valuavitaly
Sfaturi de aur pentru a fi bona perfectă / FOTO: freepik.com@valuavitaly

Lucrul ca îngrijitor de copii este o responsabilitate uriașă. Dădaca trebuie să se ocupe de nevoile copiilor în absența părinților lor. Siguranța și bunăstarea copiilor trebuie să fie puse întotdeauna pe primul loc.Tot mai multe familii se orientează către angajarea unei bone care să preia din sarcinile și responsabilitățile părinților, atunci când aceștia nu sunt disponibili. 

În calitate de baby-sitter, rolul tău nu se limitează doar la supravegherea copiilor - ești și un model de comportament și comunicare pentru ei.

Ce trebuie să ai în vedere pentru a fi bona perfectă:

Asigurați siguranța copiilor.

Interacționați cu micuții de care aveți grijă.

Respectați regulile familiei.

Vezi și „Cum să găsești și să angajezi o bonă de încredere?”

Trebuie să îndeplinești așteptările părinților pentru a arăta că ești o bună îngrijitoare a copiilor.

Este esențial să iei meseria de babysitting în serios, datorită responsabilității pe care o implică. Pentru a face acest lucru, trebuie urmate niște reguli:

Este important să vă fie clar care ar trebui să fie îndatoririle dumneavoastră de serviciu. 
Folosiți telefonul doar pentru apelurile necesare legate de muncă, niciodată pentru apeluri personale. Dacă trebuie să vorbiți, păstrați conversațiile scurte. Nu lăsați niciodată copiii singuri în timp ce vorbiți la telefon. 
Cu excepția cazului în care părinții v-au dat permisiunea, nu folosiți televizorul sau dispozitivele electronice cu copiii. Dacă copiii au plecat la culcare, nu faceți nici acest lucru, cu excepția cazului în care aveți permisiunea familiei. 

Sursa foto: freepik.com

Sunați părinții în caz de urgență sau în situații pe care nu știți cum să le gestionați sau nu le puteți gestiona singuri. 
Spălați-vă pe mâini înainte de a pregăti mâncarea, după ce mergeți la toaletă, după ce schimbați scutecele, după ce ajutați copiii să se șteargă sau după ce vă suflați nasul. 
Nu luați mâncare din frigider, cu excepția cazului în care părinții v-au dat permisiunea sau dacă trebuie să pregătiți rețete ușoare pentru copii pentru cină sau prânz.
Păstrați întotdeauna curățenia în casă. Încercați să implicați copiii de la o vârstă fragedă în strângerea camerei și a jucăriilor lor. 
Nu trageți niciodată un pui de somn sau un pui de somn atunci când sunteți responsabil de minori. 
Nu intrați în camere sau zone ale casei decât dacă vi s-a cerut în mod expres acest lucru.
Nu aduceți niciodată prieteni în casa părinților unui copil. 
Nu fumați în casa familiei sau afară în prezența copiilor. 

Citește și „Afirmații pe care o bonă NU ar trebui niciodată să le spună unui copil”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google NewsTe-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi
Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel