Cum să găsești și să angajezi o bonă de încredere?

Data actualizării: | Data publicării:
CUM să găsești și să angajezi o bonă de încredere / FOTO: freepik.com @freepic.diller
CUM să găsești și să angajezi o bonă de încredere / FOTO: freepik.com @freepic.diller

Cu siguranță angajarea unei bone de încredere pentru îngrijirea copilului tău poate fi o decizie importantă și dificilă pentru mulți părinți. Găsirea unei persoane calificate, responsabile și de încredere este esențială pentru buna funcționare a vieții de familie și pentru siguranța și bunăstarea copilului tău.



Astfel, în articolul de astăzi vă vom prezenta câteva sfaturi despre lucrurile la care trebuie să fiți atunci atunci când căutați o dădacă de încredere.

SURSA FOTO: freepik.com@pressfoto

1. Cel mai important pas este să știi foarte clar, ca părinte, ce așteptări ai de la bonă, ce abilități vrei să aibă pentru a fi cea mai indicată persoană care să aibă grijă de copilul tău;

2. Caută recomandări și referințe. Una dintre cele mai bune modalități de a găsi o bonă de încredere este prin recomandări și referințe de la alte familii sau cunoștințe. Întreabă prietenii, colegii de muncă sau vecinii dacă au recomandări sau experiențe pozitive cu bonele pe care le-au angajat în trecut. De asemenea, poți folosi platforme online specializate sau grupuri de socializare pentru părinți pentru a cere recomandări și sfaturi;

3. Găsirea unei bone de încredere poate fi mai ușoară printr-o agenție specializată;

4. Efectuați un proces de selecție exhaustiv prin interviul candidaților. Nimeni nu cunoaște nevoile copilului tău mai bine decât tine. Prin urmare, vă recomandăm să efectuați singuri interviurile pentru a găsi o bonă;

5. Testarea compatibilității. Odată ce ai identificat un candidat potențial, este indicat să organizezi o perioadă de probă pentru a evalua compatibilitatea lor cu familia și copilul tău. 

6. Ascultă-ți instinctul. La sfârșitul zilei, totul se învârte în jurul copilului tău. Cu cât bona ți-a inspirat mai multă încredere, cu atât vei fi mai calm când vei lăsa copilul în grija ei în absența ta.

Bona este o figură importantă pentru copil, practic rolul ei este să aibă grijă de cei mici cât timp nu sunt părinții. O bonă de încredere este foarte „sănătoasă” pentru dezvoltarea emoțională a copilului tău. Asta pentru că între ea și copil se stabilește o legătură emoțională care datorită acesteia poate atenua, într-o oarecare măsură, orele de absență ale părinților.

Întrebări pe care să le adresezi la interviul de angajare

SURSA FOTO: freepik.com

Intervievați candidații cu atenție pentru a vedea dacă puteți avea încredere în ei și cât de competenți sunt.

Întrebările pe care ar trebui să le pui:

Întrebați-i despre alte funcții pe care le-au ocupat;

Vârstele copiilor pe care i-au îngrijit;

Ce responsabilități a avut;

Cum s-ar descurca în diferite situații (de exemplu, dacă copilul tău nu vrea să-și facă temele sau plânge isteric)

Întrebați despre activitățile pe care le face plăcere cu copiii. Această întrebare este importantă. De exemplu, dacă celui mic îi place să deseneze, de exemplu, dădaca ar trebui să aibă grijă la acest aspect, astfel că dacă tu crezi că este important să citești sau să cânți copilului tău, găsește o dădacă căreia să-i placă aceste activități. 

Potrivit unui sondaj realizat de Nidmi, platforma digitală specializată în selecția personalului casnic și a îngrijitorilor pentru familie, una din trei familii cu copii minori și în care lucrează ambii soți, din Spania,are nevoie de ajutorul bonelor. Aceste date sunt extrase dintr-un sondaj realizat de Nidmi în rândul a 1.000 de gospodării spaniole. Acest procent se reduce semnificativ la 10% din gospodării, în cazul familiilor cu copii în care lucrează doar unul dintre cei doi părinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel