Sfaturi pentru a-ți convinge copiii să-și facă temele singuri

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Olia Danilevich: Pexels
Fotografie de la Olia Danilevich: Pexels

Este drama fiecărei după-amiezi și mai ales a fiecărui weekend: sarcini fără sfârșit, apeluri din fiecare cameră (în funcție de numărul de copii): „Mami, ajută-mă, nu știu cum să fac! " iar noi, mamele - uneori cu participarea extraordinară a taților - care trecem de la un copil la altul să încercuim verbe sau să rezolvăm o împărțire. Cum să scapi? 



Copiii sunt cea mai mare investiție a noastră și cea mai mare sursă de îngrijorare.Ne-am dori ca ei să crească perfecți și se pare că totul depinde de educația noastră.

Este clar: copiii trebuie să meargă la școală cu temele terminate sau făcute foarte bine. Încercăm să găsim formula magică pentru a-i face să le facă singuri, dar până la urmă toți cedăm în fața trocului „dacă îți faci temele singur, îți fac o surpriză... ”. Efectul poate fi imediat, dar nu sunt de acord cu asta: a face temele nu poate fi o moneda de schimb.  Deci ce ar trebui sa facem?

1. Limitați timpul

Temele se fac de la această oră până la această oră după-amiaza sau, în cazul weekend-ului, sâmbătă, altfel duminică după cină riscăm să-l ajutăm să coloreze desenul sau să studieze acea pagină apărută în ultimul moment pe grupul WhatsApp.

2. Ajută-l să se organizeze

Să citim împreună sarcinile de făcut, să calculăm câte ore are la dispoziție și să vedem cum să împărțim diferitele subiecte (întâi cele mai dificile), asigurându-ne că după aceea mai rămâne timp să meargă în parc sau să vină prietenul său în vizită. Faptul de a avea un tipar de urmat și o perspectivă atractivă îl încurajează să se angajeze.

3. Este interzis să stai lângă el

Ar fi ca și cum ne-am semna sentința, pentru că ar înțelege că îi suntem la dispoziție 100% (și nu ne va mai da drumul).

4. Stai in apropiere, dar la o distanță sigură

Încărcăm mașina de spălat vase, răspundem la un e-mail; dacă ne cere lămuriri, verificăm,  îi dăm câteva 'sfaturi' pentru a-l repune pe calea justă, după care ne întoarcem la treburile noastre.

5. „Lovitură și fugă”

Ne cheamă în mod constant pentru ajutor? Să mergem, să-i răspundem la îndoială, apoi să-i spunem că ne-am amintit de un alt lucru mai mult sau mai puțin urgent, sugerându-i că între timp să încerce să o facă singur. Când ne întoarcem, cel mai probabil va fi deja finalizat sarcina.

6. Da la întărirea pozitivă

Să-i spunem „bine făcut” când se descurcă bine și „ se poate mai bine” dacă greșește, dar fără a corecta propoziția sau a rezolva operațiunea pentru el.

7. Curățați „câmpul de luptă”

Opriți televizorul, faceți jocul video să dispară și curățați-vă biroul de tot ce nu aveți nevoie. Acestea sunt distragerile care îi pun concentrarea în pericol și capacitatea de a o face singur.

8. Dacă greșește, răbdare

Uneori copiii ne cer ajutor pentru că ne percep anxietatea ca sarcina să fie fără cusur. Să lăsăm școlii partea ei de predare a disciplinei: nu și-a îndeplinit sarcina? Va trebui să aibă de-a face cu profesorul mâine! În plus, nu am spus că vrem să fie mai autonom?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Recomandari si sfaturi
Tagurile articolului: ajutor la teme copii teme




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel