Studiu: Copiii născuți de Crăciun vor primi mai puține cadouri de-a lungul vieții

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Diana Akhmedova/ Pexels
Fotografie de la Diana Akhmedova/ Pexels

Cei care își sărbătoresc zilele de naștere în ultima lună a anului primesc un „un singur cadou” de la prieteni și familie, cadou care se aplică atât pentru Crăciun, cât și pentru felicitări de ziua de naștere.



Copiii născuți în decembrie sunt destinați să primească în medie cu 160 de cadouri mai puține de-a lungul vieții decât colegii lor care își sărbătoresc ziua de naștere între ianuarie și noiembrie.

Acest lucru a fost dezvăluit de un studiu de piață în Anglia realizat în 2022 de Not On The High Street, conform căruia copiii care care s-au născut în zilele dinainte sau după Crăciun vor primi o cantitate redusă de cadouri în perioada copilăriei și a vârstei adulte.

Motivul este simplu de înțeles: din moment ce 25 decembrie cade cu câteva zile înainte de ziua lor, dacă nu în aceeași zi, prietenii și rudele tind să le cumpere un cadou unic, combinând cadoul de ziua de naștere cu cadoul de Crăciun.

Potrivit cercetării, care a implicat un eșantion de 2.000 de cetățeni englezi, cei născuți în luna decembrie, în apropierea Crăciunului, primesc în medie patru cadouri într-un an, cu două mai puțin decât cei care au o zi de naștere în ultimele unsprezece luni.

Două treimi (67%) dintre cei chestionați care au o zi de naștere în decembrie au recunoscut că Revelionul este cea mai proastă lună pentru a sărbători o zi de naștere, 75% dintre ei primind în mod regulat cadouri de ziua de naștere și de Crăciun combinate.

2. -imagine fara descriere- (pexels-gustavo-fring-5934323_46318400.jpg)

Foto: Gustavo Fring/ Pexels

Mai mult de jumătate dintre cei născuți sub semnele Săgetător și Capricorn (55%) au spus că se simt dezamăgiți când cadourile de ziua de naștere sunt rare, mai ales în comparație cu ceea ce primesc prietenii și familia în restul anului.

Cele mai puțin populare cadouri de ziua de naștere pentru cei născuți în decembrie sunt cutiile de ciocolată și produsele de frumusețe de Crăciun

Printre altele, cadourile de ziua de naștere primite în decembrie sunt afectate frecvent de atmosfera de Crăciun. Potrivit respondenților, cadourile de ziua de naștere ajung împachetate în hârtie cu tematică de sărbătoare. Cele mai puțin apreciate (și primite în mod regulat ca cadouri) sunt cutiile de ciocolată (38%) , produsele de frumusețe de Crăciun (28%) și articolele de toaletă (19%).

Boicotul zilei de naștere al copiilor născuți în decembrie nu se termină aici. Aproape un sfert dintre ei au spus că au fost nevoiți să aștepte să înceapă vânzările pentru a primi cadoul, întrucât familia și prietenii au întârziat livrarea cadourilor pentru a beneficia de reduceri.

3. -imagine fara descriere- (pexels-diana-akhmedova-10366374_61168400.jpg)

Foto: Diana Akhmedova/ Pexels

În cele din urmă, aproximativ 34% dintre cei născuți în perioada vacanței de Crăciun au fost nevoiți să anuleze o petrecere de naștere sau să evite să o organizeze pentru că prietenii și rudele aveau planuri diferite sau erau în vacanță.

A fi născut în decembrie, însă, nu are doar aspecte negative. Pregătirea pentru ziua de naștere va fi mai specială, deoarece casa și spațiile verzi sunt deja decorate corespunzător cu lumini strălucitoare și ghirlande colorate.

Ultima lună a anului reprezintă, deci, anotimpul sărbătorilor, al prânzurilor și cinelor în familie, al căldurii umane și al adunării, prin urmare, a avea o zi de naștere în acele zile le permite celor mici să stingă lumânările înconjurați de afecțiunea rudelor și prietenilor, care se adună pentru ocazie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





DC Media Group Audience
pixel