Sunt bebelușii urâți la naștere? Concluziile unor cercetări care au arătat cât de „atrăgători” sunt nou-născuții

Data publicării:
Sunt bebelușii urâți la naștere? Concluziile unor cercetări care au arătat cât de „atrăgători” sunt nou-născuții / FOTO: freepik.com @rawpixel.com
Sunt bebelușii urâți la naștere? Concluziile unor cercetări care au arătat cât de „atrăgători” sunt nou-născuții / FOTO: freepik.com @rawpixel.com

În timpul celor nouă luni de sarcină, anticiparea părinților cu privire la aspectul copilului lor atinge cote maxime. Imaginile se amestecă în mintea lor: ochii mamei, culoarea părului tatălui, zâmbetul bunicii... Totuși, realitatea atunci când își țin micuții în brațe pentru prima dată poate fi o surpriză. 



Un studiu recent de la Universitatea Brock, cu 142 de participanți, a încercat să evalueze cât de atrăgători sunt nou-născuții.

Fotografii la naștere, la trei și șase luni au fost prezentate participanților, care au fost întrebați cât de dispuși ar fi să adopte acești copii, având în vedere diverse aspecte, inclusiv înfățișarea lor. Și, surprinzător sau nu, fotografiile cu nou-născuți au primit cele mai mici punctaje.

De ce? Ei bine, multe aspecte ale bebelușilor la naștere pot să nu corespundă standardelor clasice de frumusețe. Pielea ridată, culoarea ușor albicioasă și forma capului pot contribui la această percepție. Dar, desigur, fiecare părinte descoperă în timp că frumusețea se dezvăluie într-un mod unic și special în fiecare copil.

Cum arată un nou-născut?

Aspectul unui nou-născut este o minune fascinantă, strâns legată de condițiile din uterul mamei. Pe măsură ce se adaptează la mediul umed și întunecat, bebelușii experimentează transformări notabile în fizionomia lor. Iată câteva caracteristici comune:

Fața ușor deformată: La naștere, fețele lor pot părea ușor umflate, iar pleoapele, nasul și maxilarul pot avea aspect ciudat din cauza trecerii prin canalul de naștere. Urechile, încă în dezvoltare, pot avea forme neobișnuite.

Gura mică: Majoritatea bebelușilor au o gură mică în comparație cu restul feței, datorită obrajilor dolofani și umflați. Peticele mici pe palat, cunoscute sub numele de perlele lui Epstein, sunt, de asemenea, întâlnite și dispar în primele zile.

Brațe și picioare micșorate: După nouă luni într-o poziție strânsă în uter, este normal ca bebelușii să aibă membrele îndoite aproape de corp. Mâinile adesea strânse din cauza reflexului de apucare.

Piele ridată și albă: Pielea subțire și ridată la naștere este acoperită cu o peliculă albă numită vernix caseosa, care protejează și ajută la adaptarea la mediul exterior.

Păr fin pe corp: Lanugo, un păr fin și moale, acoperă fața, umerii și spatele. Acesta, împreună cu vernix caseosa, protejează pielea delicată a bebelușilor.

Culoare violetă sau gălbuie: Culoarea ușor violetă se datorează disponibilității mai scăzute a oxigenului în uter, în timp ce culoarea gălbuie poate apărea din cauza excesului de bilirubină. Aceste nuanțe se pot schimba în primele ore sau zile.

Cap alungit: Bebelușii născuți natural pot avea capete ușor alungite sau deformate din cauza trecerii prin canalul de naștere. 

Nou-născutul crește și trăsăturile lui se schimbă

Odată cu trecerea timpului, se produc schimbări notabile în trăsăturile lor, aducând lumina frumuseții lor la suprafață.

După ce sunt spălațo, pielea delicată își ia adio de la pelicula albă vernix caseosa, și în doar câteva zile, începe să își dezvăluie nuanța naturală. Fața și pleoapele, odată umflate, își găsesc forma normală, iar urechile se așează în poziția lor firească. Cu trecerea săptămânilor, micuții își întind brațele și picioarele, iar părul fin, lanugo, cedează treptat locul. Iar, surprinzător sau nu, în câteva luni, capul adoptă o formă rotunjită, depășindu-și aspectul inițial.

Până la vârsta de șase luni, acești mici exploratori ai vieții își conturează trăsăturile adorabile care ne fac inimile să tresară. Încep să-și arate asemănările cu mama, tatăl sau bunicii, dezvăluind acele caracteristici pe care le împărtășesc. Este în acest moment când devin cu adevărat fermecători, radiind acea tandrețe care îi face atât de unici și iubiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Bebelusi
Tagurile articolului: bebelusi parinti studiu




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel