Taxă mai mare pentru înscrierea la Bacalaureat 2024, pentru cei care dau examenul a treia oară

Data publicării:
Taxă mai mare pentru înscrierea la Bacalaureat 2024, pentru cei care dau examenul a treia oară/ FOTO: freepik.com
Taxă mai mare pentru înscrierea la Bacalaureat 2024, pentru cei care dau examenul a treia oară/ FOTO: freepik.com

Cei care se înscriu pentru a treia oară la Bacalaureat au de plătit o taxă mai mare.



Înscrierea la Bacalaureat 2024 s-a scumpit pentru persoanele care dau examenul a treia oară, la fel și taxa per probă, care diferă în funcție de județ, conform unei adrese a Ministerului Educației, în care se precizează că se achită 464 lei pentru toate probele.Amintim că vineri, 7 iunie, este ultima zi de înscriere la BAC 2024, sesiunea iunie-iulie / Probele orale încep pe 17 iunie, potrivit calendarului oficial.

În funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat, inspectoratele județene stabilesc taxa per probă, potrivit adresei.

În județul Dolj, taxa de înscriere/probă scrisă pentru candidații care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori una dintre probele scrise este de 130 lei/probă.

În județul Ilfov, taxa de înscriere/susținere probă scrisă pentru candidații care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori una dintre probele scrise variază in funcție de probă:

Proba 1 – 155 lei

Proba2 – 155 lei

Proba 3- 154 lei 

„Candidații din promoții anterioare, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de bacalaureat și care se prezintă la toate probele examenului național de bacalaureat din 2024, achită suma de 464 lei.

În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoțiile anterioare, care au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul național de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat, cu aplicarea prevederilor articolelor 3, 4, 36 și 37 din Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat —2011, aprobată prin OMECTS nr.4799/2010 privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat 2011, cu modificările şi completările ulterioare, valabilă şi pentru bacalaureatul 2023, conform prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 6.156/31.08.2023 privind organizarea și desfăşurarea examenului național de bacalaureat 2024”, potrivit Edupedu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel