Tehnica „sacului”: Un terapeut arată cum să-ți determini copilul să-și facă (în sfârșit!) ordine în cameră / VIDEO

Data publicării:
Tehnica „sacului”: Un terapeut arată cum să-ți faci copilul să-și facă (în sfârșit!) ordine în cameră / FOTO: freepik.com @fromkazanwithlove
Tehnica „sacului”: Un terapeut arată cum să-ți faci copilul să-și facă (în sfârșit!) ordine în cameră / FOTO: freepik.com @fromkazanwithlove

Pe Instagram, un terapeut a împărtășit o metodă simplă și eficace pentru a încuraja copiii să își facă ordine în cameră fără a se plânge. 



Este cunoscută dificultatea părinților de a-i determina pe copii să își mențină ordinea în cameră.

Emmanuelle Juillard, terapeută, prezintă, într-un videoclip intitulat „Tehnica sacului”, un sfat util pentru părinți.

În videoclip, ea începe prin a împărtăși propria experiență: „Când copilul meu refuză să-și curețe camera, am încercat totul ca să-l conving”. Detaliază apoi tehnica: „Îl avertizez pe copil că în acea seară voi lua un sac și voi aduna tot ce nu este pus la locul său. Voi ascunde sacul într-un loc necunoscut lui (cum ar fi în spatele mașinii sau în garaj) și nu i-l voi returna decât după o săptămână. Astfel, copilul are întreaga zi la dispoziție să-și curețe camera. Dacă nu o face, aceasta va fi consecința. Sunt exasperată, nu putem face curățenie, și nu este sănătos.”

O abordare fermă 

Emmanuelle Juillard subliniază câteva condiții importante:

Verificăm dacă copilul are capacitatea necesară pentru a-și organiza singur camera.

Cerința nu trebuie să fie prea grea. Nu este necesar să fie zilnic, ci periodic - săptămânal sau la fiecare două săptămâni.

Îi explicăm scopul cerinței. De exemplu, de ce este dificil să aspirăm. Putem chiar să demonstrăm, arătând cât de complicat este să curățăm cu aspiratorul când sunt jucării peste tot.

Copilul trebuie să înțeleagă și să accepte consecințele dacă nu îndeplinește o cerere rezonabilă explicată clar de un adult.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuelle JUILLARD Thérapeute (@psy.education.pedagogie.enfant)

Dacă nu merge... să încercăm din nou!

Ce poți face dacă copilul nu se conformează?

Expertul propune o soluție: „După o săptămână, golește tot conținutul sacului înapoi în cameră și începeți procesul de la zero. Ai toată ziua la dispoziție să îți aranjezi camera, știi ce ai de făcut. Dacă nu se face curățenie, voi lua din nou obiectele rămase dezordonate și le voi pune înapoi în sac. Poate că printre ele se vor găsi încărcătorul tău de telefon, cărți valoroase pentru tine sau chiar manuale școlare și caiete de care ai nevoie. Va trebui să te descurci fără ele, pentru că nu este acceptabil ca a ta cameră să fie într-o astfel de stare”, concluzionează specialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Metode si tehnici





DC Media Group Audience
pixel