Tichete de 500 de lei pentru elevii români: Termenul pentru depunerea cererilor, prelungit. 410.000 de copii vor primi anual un tichet educaţional

Data publicării:
Tichete de 500 de lei pentru elevii români: Termenul pentru depunerea cererilor, prelungit. 410.000 de copii vor primi anual un tichet educaţional / FOTO: freepik.com @BillionPhotos
Tichete de 500 de lei pentru elevii români: Termenul pentru depunerea cererilor, prelungit. 410.000 de copii vor primi anual un tichet educaţional / FOTO: freepik.com @BillionPhotos

Ei bine, avem o veste bună pentru părinți! Termenul pentru depunerea cererilor pentru tichetele educaționale de 500 de lei a fost prelungit. 



Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, acum aveți timp până pe 26 noiembrie pentru a depune cererile.

Acest lucru este cu atât mai important, având în vedere că aceste tichete pot fi folosite pentru achiziționarea de rechizite și alte materiale școlare esențiale pentru copii. Această inițiativă a fost creată pentru a sprijini procesul educațional al copiilor în cele mai bune condiții posibile.

Deci, părinților, nu pierdeți ocazia de a solicita această primă de 500 de lei per copil. Acesta este un ajutor binevenit pentru a asigura că cei mici au tot ce le trebuie pentru școală.

Citește și Cea mai importantă materie pe care o au copiii la școală, conform AI-ului ChatGPT

410.000 de copii vor primi anual un tichet educațional în valoare de 500 de lei

Pe 12 octombrie, Guvernul a dat undă verde unui program care va face ca 410.000 de copii, fie ei școlari sau preșcolari, să primească anual un tichet educațional în valoare de 500 de lei. Aceste fonduri vin de la nivel european, reprezentând un sprijin semnificativ pentru familiile cu copii în școli și grădinițe.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a subliniat că aceste tichete educaționale sunt menite să ajute la procurarea materialelor școlare și a îmbrăcămintei necesară. Există, desigur, niște criterii pentru a beneficia de aceste tichete. Pentru preșcolari, venitul mediu pe membru de familie trebuie să fie de 633 de lei, în timp ce pentru elevii din ciclul primar și gimnazial, se va acorda acest sprijin pentru 50% din salariul minim brut.

Această inițiativă este cu adevărat de ajutor pentru familiile cu copii și vine să asigure că aceștia au acces la resursele necesare pentru a-și continua educația în cele mai bune condiții. Educația este cheia viitorului, și acest program este un pas important în direcția cea bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel