Prin publicarea Ordinului nr. 4.498/2025 în Monitorul Oficial, Ministerul Educației și Cercetării a aprobat modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ Preuniversitar (ROFUIP), permițând tuturor școlilor să adopte un catalog electronic începând cu anul școlar 2025‑2026.
Până acum, doar unitățile-pilot agreate de minister puteau utiliza catalogul electronic. De toamnă, această cerință dispare iar toate școlile pot opta pentru catalog electronic fără aprobare prealabilă. Utilizarea catalogului electronic presupune, totuși, imprimarea și arhivarea acestuia la sfârșitul anului școlar, așa cum se întâmplă și în prezent, conform prevederii art. 106 alin. (2) din ROFUIP.
În prezent, aproape 1 900 de școli folosesc deja catalog electronic (an școlar 2024‑2025).
Ministrul Daniel David a declarat că, începând din toamnă, toate școlile, indiferent dacă folosesc aplicații private, vor fi obligate să raporteze datele în modulul „Catalog Electronic” al SIIIR.
Cu toate acestea, utilizarea aplicațiilor private rămâne permisă, cu condiția ca acestea să fie finanțate din surse proprii, fără costuri suplimentare pentru elevi ori părinți, potrivit Edupedu.ro.
Vezi și Ministrul Daniel David încearcă să calmeze profesorii: „Oamenii buni, să nu se teamă”
„Rezultatele evaluării se consemnează în catalog, cu cerneală albastră, sub forma: «Calificativul/data», respectiv «Nota/data», și/sau în catalogul electronic, cu obligativitatea tipăririi, înregistrării și arhivării acestuia la sfârșitul anului școlar, prin compartimentul secretariat, în conformitate cu prevederile cuprinse în Standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic, aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării.”
Până acum acest articol prevedea: „Rezultatele evaluării se consemnează în catalog, cu cerneală albastră, sub forma: „Calificativul/data”, respectiv „Nota/data” sau în catalogul electronic, în cazul unităților-pilot în care se utilizează acesta, cu obligativitatea tipăririi, înregistrării și arhivării acestuia la sfârșitul anului școlar prin compartimentul secretariat.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.