Un băiețel a fost la un pas de tragedie după ce a căzut pe scări

Data publicării:
Un băiețel a fost la un pas de tragedie după ce a căzut pe scări / FOTO: freepik.com@snowing
EXCLUSIV
Un băiețel a fost la un pas de tragedie după ce a căzut pe scări / FOTO: freepik.com@snowing

Un băiețel de 11 ani ar fi suferit un traumatism grav în zona abdomenului, după ce a căzut pe scări.



Un băieţel din judeţul Botoșani a fost la un pas de o moarte cumplită după un accident în casa familiei. În vârstă de 11 ani, acesta ar fi suferit un traumatism grav în zona abdomenului, după ce a căzut pe scări. Iniţial copilul nu ar fi spus, însă după ceva timp a început să se simtă rău şi devenea tot mai palid. Părinţii copilului l-au transpotat pe acesta la spital, unde a fost supus mai multor investigaţii. În cele din urmă s-a decis trimiterea lui la Spitalul Judeţean, pentru mai multe investigaţii.  

Micuţul a fost preluat de un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) de la Secţia de Pediatrie şi transportat la Spitalul Judeţean pentru a fi supus unui examen tomografic. 

„Declarativ, copilul s-a ales cu traumatismul după ce ar fi căzut pe scări în casa familiei. A fost transportat de echipajul nostru pentru o investigaţie imagistică, în urma căreia s-a stabilit diagnosticul de ruptură de splină. A fost transportat la Pediatrie, pentru a fi supus unei intervenţii”, a precizat medicul Daniela Amarande pentru Părinți și Pitici, din cadrul SJA Botoşani. 

Ruptura splinei este o condiţie severă, care apare atunci când splina este supusă unui traumatism. Fără tratament medical de urgenţă, ruptura splinei poate determina sângerare masivă, cu risc de deces.

Splina este localizată în partea stângă a abdomenului superior, sub coastele a noua, a zecea şi a unsprezecea, un loc predispus la traumatisme. Cu suficientă forţă, o lovitură în abdomen în timpul unui accident sportiv, al unei lupte sau a unui accident rutier, spre exemplu, poate duce la ruptura splinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel