Un bărbat a dezvăluit care este secretul unei căsnicii fericite: ”Sunt un expert în a fi căsătorit atât de mult timp”

Data publicării:
Fotografie de la MART PRODUCTION/ Pexels
Fotografie de la MART PRODUCTION/ Pexels

”Eu și soția mea suntem căsătoriți de 37 de ani. Am fost la întâlniri în fiecare săptămână”. Malcolm Gladwell spune că, după 37 de ani de căsătorie, poate da cele mai bune sfaturi despre cum se menține o relație fericită și de lungă durată. Care este cadoul cel mai prețios? Atenția oferită partenerului de viață, spune bărbatul.



Malcolm Gladwell a spus că pentru a deveni expert în ceva, trebuie să faci acel ceva timp de 10.000 de ore. Pe aceeași idee Malcom continuă: 

”Eu și soția mea Pam suntem căsătoriți de 37 de ani. Adică 13.404 de zile sau 321.696 de ore. Sunt încă cu mult peste pragul de 10.000 de ore. La 67 de ani, mi-am petrecut mai mult timp din viață cu ea decât fără ea. Deci, simt că sunt un expert în a fi căsătorit atât de mult timp”, declară Malcolm.

„Când Pam și cu mine ne uităm la facturile de pe cardul de credit, spunem întotdeauna ceva de genul: Uau, chiar am cheltuit atât de mult pe mese în oraș luna trecută?. Răspunsul este în mod inevitabil da, am făcut-o.

2. Fotografie... (pexels-cottonbro-7118802_61126900.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Dar seara de întâlnire este cea mai bună investiție pe care o putem face în căsnicia noastră. Este ca o terapie de cuplu, dar cu băuturi și aperitive. Trecem în revistă zilele noastre, săptămâna noastră și toate subiectele asociate: locurile de muncă, copiii noștri, copiii lor, angajamentele noastre punctuale față de condiția fizică, cele mai recente radiografii, dușul, modul în care probabil că nu avem nevoie de o altă băutură, și așa mai departe. Rămânem conectați”, declară bărbatul.

După parerea lui Malcolm nu lucrurile materiale contează într-o căsnicie, ci atenția acordată partenerului:

„Amândoi așteptăm cu nerăbdare serile de joi. Mă întreb câte ore am petrecut la întâlniri? Poate că și eu sunt expert în mâncarea la restaurant”, spune bărbatul, potrivit Business Insider.

Vremea despărțirii

Bărbatul a mai declarat că vorbește cu soția lui despre momentul iminent al despărțirii: „Știu că sună morbid, dar dacă depășim estimările, Pam și cu mine mai avem aproximativ 20 de veri. Patruzeci de zile de naștere, câte 20 pentru fiecare dintre noi. Poate 100 de călătorii, dacă operația mea lombară rezistă. 100 de piese de teatru și spectacole, 40 de întâlniri cu vechii mei prieteni din facultate, 20 de aniversări.

Aceste calcule nu mă întristează. Îmi aranjează mintea. Mă fac să vreau să mă asigur că fiecare dintre aceste ocazii este fericită și petrecută cu oamenii potriviți”.

Când oamenii îi spun că el și soția mea sunt „norocoși” că au rămas căsătoriți timp de 37 de ani, își amintește o zicală atribuită lui Arnold Palmer: „Cu cât exersez mai mult, cu atât devin mai norocos. La 67 de ani, eu am exersat destul de mult să fiu căsătorit cu Pam. Dar, da, sunt și un om norocos!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Monden




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel