Un studiu anticipează o schimbare radicală. Toți japonezii vor avea același nume de familie peste 500 de ani

Data publicării:
Un studiu anticipează o schimbare radicală. Toți japonezii vor avea același nume de familie peste 500 de ani / FOTO: freepik.com@jcomp
Un studiu anticipează o schimbare radicală. Toți japonezii vor avea același nume de familie peste 500 de ani / FOTO: freepik.com@jcomp

Un studiu estimează că în anul 2446, jumătate din populaţia japoneză va avea numele de familie "Sato" şi că până în 2531 toţi japonezii vor avea acelaşi nume de familie.



Conform unui studiu realizat de Universitatea Tohoku din nordul Japoniei, până în anul 2500, se prevede că toți japonezii vor purta numele de familie "Sato", care este în prezent cel mai comun nume de familie din țară. Această previziune se bazează pe tendința actuală de scădere a populației și pe reglementările civile în vigoare. Potrivit studiului condus de profesorul Hiroshi Yoshida de la Centrul de cercetare socială și economică privind îmbătrânirea, în 2023, aproximativ 1,5% din populația japoneză purta numele de familie Sato, iar acest număr a crescut în ultimii ani. Tendințele demografice, cum ar fi îmbătrânirea rapidă și scăderea ratei natalității, conduc la o pierdere continuă a populației și la o prevalență crescută a numelui de familie Sato.

Studiul său ia în considerare şi legea japoneză care prevede că, la momentul căsătoriei, soţul şi soţia trebuie să adopte acelaşi nume de familie, fie al lui, fie al ei. În Japonia, se foloseşte un singur nume de familie şi un singur prenume, potrivit Agerpres.

Pe baza acestor factori, Yoshida estimează că în anul 2446, jumătate din populaţia japoneză va avea numele de familie "Sato" şi că până în 2531 toţi japonezii vor avea acelaşi nume de familie.

Studiul a fost făcut public pe fondul dezbaterii în curs de desfăşurare în Japonia cu privire la reglementările civile menţionate privind numele de familie. Numeroase voci, inclusiv unele din partidul de guvernământ, cer ca soţii şi soţiile să îşi poată păstra numele de familie după căsătorie, sau chiar să aibă două nume de familie, aşa cum se întâmplă în ţări precum Spania.

Autorii raportului au încercat să "ilustreze cu cifre problema separării selective a numelor de familie în căsătorii", a declarat Yoshida. Dacă numele de familie al tuturor este 'Sato san' ('domnul sau doamna Sato'), nu va exista altă opţiune decât să se folosească doar prenumele pentru a se identifica. Acesta nu ar fi un scenariu ideal, a declarat profesorul, pentru presa locală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel